Putin'den açıklama! Rusya, Moskova'daki Terör Saldırısının Ardından Ulusal Yas İlan Etti

Rusya, Moskova'daki konser salonu saldırısında 115 kişi öldü. Putin, 24 Mart'ı yas günü ilan etti, saldırının arkasındakiler cezalandırılacak.

Putin'den açıklama! Rusya, Moskova'daki Terör Saldırısının Ardından Ulusal Yas İlan Etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'nın ünlü "Crocus City Hall" konser salonunda yaşanan ve 115 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin bir ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Putin, olayı "barbarca bir terör eylemi" olarak nitelendirerek, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine gerekli tüm desteklerin sağlanacağını duyurdu.

24 Mart'ın ülkede ulusal yas günü olarak ilan edildiğini belirten Putin, saldırının arkasındaki kişilerin tespit edilip cezalandırılacağını vurguladı. Terörle mücadele kapsamında ek tedbirler alındığını aktaran Rusya lideri, suçluların soğukkanlılıkla ve kasıtlı olarak sivilleri hedef aldığını ifade etti.

Saldırıyı gerçekleştiren dört kişinin gözaltına alındığını ve toplamda 11 kişinin tutuklandığını bildiren Putin, teröristlere yardım eden tüm ağın deşifre edileceğini söyledi. Ayrıca, terör eyleminin arkasında Ukrayna'nın olduğuna dair işaretler olduğunu ve suçluların Ukrayna'ya kaçmaya çalıştıklarını belirtti.

Putin, terörle mücadelenin sadece Rusya'nın değil, tüm dünyanın ortak sorumluluğu olduğunu ve uluslararası işbirliğine güvendiğini ifade etti. Teröristlerin insani değerlerden yoksun olduğunu vurgulayan Putin, Rusya'nın bu zor zamanları da aşacağını ve birliğin korunacağını belirtti.

Bu olay, Rusya'nın ve uluslararası toplumun terörle mücadelede karşılaştığı zorlukları bir kez daha gündeme getirirken, Rusya'nın verdiği tepki ve alınacak önlemler dünya genelinde dikkatle izleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler