Pakistan'a Türk eli değecek

Pakistan'ın 33 kişilik yakın koruma timi, 7 kişilik Türk polis ekibi tarafından eğitim alıyor. Pakistanlı polisler, aldıkları eğitimleri meslek yaşamları boyunca uygulamaya koyacak.Türk polis teşkilatı ile Pencap eyaleti polis teşkilatı arasında geçen ayl

Pakistan'a Türk eli değecek

Pakistan'ın 33 kişilik yakın koruma timi, 7 kişilik Türk polis ekibi tarafından eğitim alıyor. Pakistanlı polisler, aldıkları eğitimleri meslek yaşamları boyunca uygulamaya koyacak.

Türk polis teşkilatı ile Pencap eyaleti polis teşkilatı arasında geçen aylarda imzalanan eğitim ve işbirliği anlaşması kapsamında; 7 kişilik Türk polis ekibi, Pakistanlı polislere eğitim vermek için ülkenin başkentine gitti.

Ülkenin başkenti olan Lahor'da verilen yakın koruma eğitimleri sonucunda Pakistanlı polisler, devlet başkanlarını ve ülkelerini ziyaret edecek liderleri koruyacak.

Söz konusu anlaşma gereği; eğitmen Türk polisler, Pakistanlı polisleri kaçakçılık, organize suçlar, uyuşturucu ticareti gibi konularda eğitim verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler