Nükleer denizaltıda "çiş" kavgası

İngiltere'nin Astute nükleer denizaltısında bir asker diğerini tuvalet kavgasında öldürdü. Suya indirilirken gurur kaynağı olarak tanıtılan nükleer denizaltı önce karaya oturdu, şimdi de bir mürettabat silah arkadaşlarını kurşuna dizdi. İngiltere'nin gözb

Nükleer denizaltıda "çiş" kavgası

İngiltere'nin Astute nükleer denizaltısında bir asker diğerini tuvalet kavgasında öldürdü. Suya indirilirken gurur kaynağı olarak tanıtılan nükleer denizaltı önce karaya oturdu, şimdi de bir mürettabat silah arkadaşlarını kurşuna dizdi.

İngiltere'nin gözbebeği olan nükleer denizaltı "HMS Astute"da yaşanılan cinayet tüm ülkeyi sarstı. Ülkenin en yeni ve gelişmiş denizaltısı olan HMS Astute'da görevli bir asker silah arkadaşlarını kurşuna dizdi. Olay Southampton'da demirli denizaltıyı bir okula ait öğrencilerin ziyaret etmesinden kısa bir süre sonra meydana geldi.

Olayın tuvalet sırası kavgasından kaynaklandığı iddia edilirken, saldırı sırasında denizaltıda bulunan kentin Belediye Meclisi üyesi saldırganın üzerine atlayarak silahı elinden almayı başardı. Ancak 6 el silah sesinin duyulduğu olayda Binbaşı Ian Molyneux hayatını kaybederken, Binbaşı Chris Hodge de ağır yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren denizci Ryan Donovan ise gözaltına alındı.

'ÇILGINA DÖNMÜŞ GİBİ'

İngiliz Kraliyet Donanması'na katılan denizaltı, geçen yıl deneme seferi yaparken, İskoçya kıyılarında zor anlar yaşamış ve bu durum donanma için utanç kaynağı olmuştu. Olay sonrası denizaltındaki bir yetkili görevten alınmıştı. 1,2 milyar sterlin değerindeki denizaltının içinde nükleer silah olmadığı açıklandı.

Denizaltının diğer mürettebatı ve görgü tanıkları, 22 yaşındaki Donovan'ın psikolojik sorunları olduğunu ve kavga sırasında çılgına dönmüş bir şekilde silahını rastgele ateşlediğini söyledi.

Camilla tarafından açılmıştı

100 metre uzunluğundaki HMS Astute denizaltısının açılışı, Haziran 2007'de Prens Charles'ın eşi, Cornwall Düşesi Camilla tarafından gerçekleştirilmişti. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında sulara indirilen ülkenin iftiharı iki ay sonra karaya vurunca zarar görmüştü. Denizaltı uzun bir süre tamir amacıyla tekrar denize indirilmemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler