Mahkumlara işkence skandalı

 Gürcistan muhalefetinin öncülerinden Bidzina İvanişvili’ye ait "TV9" kanalında, Tiflis’de bir hapishanede mahkumlara şiddet uygulandığının görüntüleri yayınlandı. Görüntüler ülkede hükümete yönelik tepkilere neden olurken, Islahetme ve Hukuki Yardım Baka

Mahkumlara işkence skandalı

 

Gürcistan muhalefetinin öncülerinden Bidzina İvanişvili’ye ait "TV9" kanalında, Tiflis’de bir hapishanede mahkumlara şiddet uygulandığının görüntüleri yayınlandı.
 
Görüntüler ülkede hükümete yönelik tepkilere neden olurken, Islahetme ve Hukuki Yardım Bakanı Khatun Kalmakhelidze istifa etmek zorunda kaldı.
 
Kalmakhelidze yaptığı açıklamada, hapishanede yaşanan bu olayın kabul edilemez olduğunu ve sorumluluğunun gereğini yaparak istifa ettiğini bildirdi.
 
Öte yandan Tiflis, Kutaisi, Batumi, Poti, Zuqdidi ve Rustavi’de, Tiflis hapishanesinde mahkumlara şiddet uygulanması protesto edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler