Keukenhof Bahçesi 75. Yılını Kutluyor: Dünyanın En Büyük Lale Sergisi

Hollanda'nın Lisse kentindeki Keukenhof Bahçesi, 75. yılını kutlayarak 21 Mart-12 Mayıs tarihleri arasında 800 çeşit lale ile kapılarını açtı. Bahçe, yıllık 1,4 milyon ziyaretçi ağırlıyor.

Keukenhof Bahçesi 75. Yılını Kutluyor: Dünyanın En Büyük Lale Sergisi

Hollanda'nın Lisse kentinde bulunan ve dünyanın en büyük lale bahçelerinden biri olarak kabul edilen Keukenhof, 75. yılını kutluyor. 21 Mart ile 12 Mayıs tarihleri arasında sınırlı bir süre için ziyaretçilere açık olan bahçe, lalelerin en ihtişamlı halini nisan ayının ortasında sergiliyor. Keukenhof'ta, her yıl yaklaşık 1,4 milyon kişi, 800 farklı lale türünün arasında kayboluyor. Bahçe, Hollanda dışından gelen ziyaretçilerin ağırlıklı olduğu bir turistik cazibe merkezi haline gelmiş durumda.

keukenhof-bahcesi-75-yilini-kutluyor-dunyanin-en-buyuk-lale-sergisi.webp

75. yıl kutlamaları çerçevesinde Keukenhof'ta, çeşitli sergiler, konserler ve gösteriler düzenleniyor. Bahçenin 32 hektarlık alanı, 40 bahçıvan tarafından idare ediliyor ve 15 kilometrelik yürüyüş yolu, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Keukenhof'un bu özel yılında, Hollanda Prensesi Margriet Francisca'nın da katılımıyla bir açılış töreni yapıldı.

keukenhof-bahcesi-75-yilini-kutluyor-dunyanin-en-buyuk-lale-sergisi-001.webp

Keukenhof'un kuruluşu, 1949 yılında bir grup lale üreticisinin ortak bir sergi açma fikriyle başladı ve ilk defa 1950 yılında ziyarete açıldı. O günden bu yana, bahçe, lale ve bahçecilik sektörü için uluslararası bir platform olma özelliğini koruyor. Hollanda'nın süs çiçeği ve turizm sektörlerinde önemli bir yere sahip olan Keukenhof, aynı zamanda lale soğanı ve çiçek üreticileri için de bir sergi alanı sunuyor.

keukenhof-bahcesi-75-yilini-kutluyor-dunyanin-en-buyuk-lale-sergisi-002.webp

Her yıl Ekim'in ilk haftasından Aralık ayının ortalarına kadar süren titiz bir hazırlık sürecinin ardından, bahçıvanlar yaklaşık 7 milyon lale soğanını elle dikiyor. Bahçenin ve sergilerin tamamını gezmek yaklaşık bir gün sürüyor ve ziyaretçilere lalelerin kökeni ve Hollanda'ya nasıl getirildiği hakkında bilgi veren özel bölümler sunuluyor.

keukenhof-bahcesi-75-yilini-kutluyor-dunyanin-en-buyuk-lale-sergisi-003.webp

Keukenhof, ana vatanı Türkiye olmasına rağmen Hollanda ile özdeşleşen lale için de bir vitrin görevi görüyor. Hollandalı üreticiler, yılda 4 milyardan fazla lale soğanı ekiyor ve bunların yarısından fazlasını dünya geneline ihraç ediyor. Bu, Keukenhof'un sadece bir bahçe olmanın ötesinde, bir kültür ve ekonomi mirası olduğunun bir göstergesi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya