Kayıp uçakla ilgili flaş iddia!

Güney Çin Denizi üzerinde uçtuğu sırada kaybolan Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 uçağıyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. İddiaya göre, uçak radardan kaybolmadan önce rotasını değiştirdi. Malezya'daki yerel gazetelerden Berita Harian, Male

Kayıp uçakla ilgili flaş iddia!
Güney Çin Denizi üzerinde uçtuğu sırada kaybolan Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 uçağıyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. İddiaya göre, uçak radardan kaybolmadan önce rotasını değiştirdi.
 
Malezya'daki yerel gazetelerden Berita Harian, Malezya ordu yetkililerine dayanarak verdiği haberde, rotasını değiştiren uçağın sivil makamlarca rapor edilen son noktadan yüzlerce kilometre ötedeki Malacca Boğazı'na yöneldiğinin saptandığını duyurdu.
 
Gazetenin, Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rodzalı Daud'a dayanarak verdiği habere göre, Malezya'ya ait bir askeri üssün radarı, uçağı Endonezya'nın Sumatra adası, Malezya ve Tayland arasında yer alan Malacca Boğazı'nın kuzey ucundaki Pulao Perak bölgesinde uçarken tespit etti.
 
Söz konusu haber, soruşturmayı yürüten Malezya ordusundan üst düzey bir yetkili tarafından da teyit edildi. Yetkili uçağın radarda belirlendiği sırada alçaktan uçtuğunun sanıldığını kaydetti.
 
Malezya ordusu yetkililerince yapılan son açıklamalar, 8 Mart'ta Güney Çin Denizi üzerinde uçtuğu sırada kaybolan uçağın etrafındaki esrar perdesini daha da derinleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya