İsrail'in Gazze Saldırıları: 71 Yeni Ölüm, Toplamda 32 Bin Can Kaybı ve Sağlık Krizi Derinleşiyor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor; son 24 saatte 71 ölüm, toplamda 32,623 ölü. Han Yunus'ta bir aile evi vuruldu, 12 ölü. Sağlık hizmetleri çöktü, 10,000 kanser hastası risk altında.

İsrail'in Gazze Saldırıları: 71 Yeni Ölüm, Toplamda 32 Bin Can Kaybı ve Sağlık Krizi Derinleşiyor

Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalarda, İsrail'in saldırıları sonucunda son 24 saat içinde 71 Filistinli daha yaşamını yitirdi, 112 kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'ya göre, 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda ölenlerin sayısı 32 bin 623'e, yaralananların sayısı ise 75 bin 92'ye yükseldi.

Han Yunus şehrinde bir ailenin evine yapılan hava saldırısı sonucu 12 kişi öldü. İsrail ordusunun ayrıca Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki bir camiyi vurması sonucu bir kadın öldü, onlarca kişi yaralandı. İsrail'in hedef aldığı yerler arasında spor kulüpleri, sanayi bölgeleri ve dini mekanlar da bulunuyor.

Filistin Medya Ofisi, Gazze'deki saldırılarda ölenlerin yüzde 73'ünün kadın ve çocuk olduğunu, toplam ölü sayısının ise 23 bin 810 olduğunu bildirdi. Ayrıca, 10 bin kanser hastası tedavisiz kaldı ve Gazze'deki sağlık hizmetleri yetersizliği sebebiyle on binlerce kişi hayati tehlike altında.

İsrail'in altyapıya verdiği zarar nedeniyle, 70 bin konut tamamen yıkıldı, 290 bin konut oturulamaz hale geldi, 17 bin çocuk ebeveynsiz kaldı. Sağlık kuruluşları, okullar, camiler ve kültürel miras siteleri de ciddi hasar gördü.

Gazze'deki insani durum giderek kötüleşirken, sosyal medyada yayımlanan görüntüler, insanlık dışı muameleye dikkat çekiyor. Okul bahçesinde çok sayıda Filistinli erkeğin alıkonulduğu ve zor şartlarda tutulduğu görüntüler, uluslararası toplumun tepkisini çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya