İsrail Kabinesi İran'a Karşı Cevap Hazırlığında

İsrail Başbakanı Netanyahu liderliğindeki savaş kabinesi, İran'a yönelik karşı saldırı hazırlığında. İsrail, askeri ve siber seçenekleri değerlendiriyor, ABD ile koordinasyon içinde.

İsrail Kabinesi İran'a Karşı Cevap Hazırlığında

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki savaş kabinesi, İran'a yönelik olası bir "karşı saldırı" planları üzerinde çalışıyor. Amerikan CNN kanalına bilgi veren ve adını açıklamayan bir İsrailli yetkiliye göre, İsrail tüm seçenekleri değerlendiriyor ve İran'a karşı saldırı düzenlemeyi ciddi olarak göz önünde bulunduruyor.

Savaş kabinesinin bugün gerçekleştirdiği üç saatlik toplantıda, İran'a karşılık verme kararlılığı vurgulandı ve askeri seçenekler masaya yatırıldı. Toplantıya vakıf bir diğer yetkili, İsrail'in seçeneklerinin Tahran'daki bir tesisi hedef almak ya da bir siber saldırı düzenlemek olabileceğini belirtti.

Washington Post'a konuşan bir başka yetkili ise, Netanyahu'nun İsrail Savunma Bakanlığına "potansiyel hedefleri belirlemesi" talimatını verdiğini iddia etti. Yetkili, İsrail'in amacının İran'a bir mesaj göndermek olduğunu, ancak zayiata neden olmak istemediğini ekledi.

Öte yandan, "Axios" haber sitesine göre, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İran'ın saldırısına yanıt vermekten başka seçenekleri olmadığını dile getirdi. Gallant, "İsrail'in Suriye'deki hedefleri her vurduğunda, İran'ın doğrudan saldırıyla karşılık vereceği bir denklemi kabul etmeyeceğini" ifade etti.

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısında 7 İranlı yetkilinin, aralarında iki generalin de bulunduğu ölümüyle gerilimi artırdı. İran, bu saldırının ardından İsrail'e misilleme yapacağını açıklamış, 13 Nisan'da ise İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İsrail, bu saldırıların çoğunu hava savunma sistemleriyle önlediğini belirtirken, güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya