IŞİD Mahmur'a saldırdı, peşmerge alarmda

Irak'ta Musul ve Sincar'ı ele geçirip, Erbil'e 45 kilometre mesafedeki Mahmur İlçesi'ne saldıran IŞİD'i durdurmak için Bölgesel Kürt Yönetimi, Erbil- Mahmur karayoluna ağır silahlar konuşlandırdı. Mahmur'da Arapların olduğu bölgeyi ele geçiren IŞİD'in bug

IŞİD Mahmur'a saldırdı, peşmerge alarmda
Irak'ta Musul ve Sincar'ı ele geçirip, Erbil'e 45 kilometre mesafedeki Mahmur İlçesi'ne saldıran IŞİD'i durdurmak için Bölgesel Kürt Yönetimi, Erbil- Mahmur karayoluna ağır silahlar konuşlandırdı. Mahmur'da Arapların olduğu bölgeyi ele geçiren IŞİD'in bugün Mahmur Kampı'na da saldırdığı, PKK ve Peşmerge ile şiddetli çatışmalar yaşandığı iddia ediliyor.
 
Dün Mahmur ilçesinde Arapların yaşadığı yerleri ele geçiren IŞİD'in bugün Mahmur Kampı çevresinde mevzilenen Peşmerge ve PKK'lılar ile çatıştığı öğrenildi. ANF'nin haberine göre IŞİD ele geçirmek için kampın ilk semtine saldırıması üzerine çatışmalar çıktı. İki tarafın doçkalarla birbirine ateş ettiği, şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.
 
PEŞMERGE TEYAKKUZDA
 
IŞİD'in Musul'un ardından Peşmergenin koruduğu Sincar'a girmesi ve ardından Musul-Erbil arasındaki yerleşim birimleri ile Erbil'in güneyinde yer alan Mahmur İlçesi'ne saldırması, Peşmergeyi teyakkuza geçirdi. IŞİD tehlikesinin Kürt yönetiminin merkezi olan Erbil'e yaklaşması üzerine, Peşmergeler Mahmur'un çıkışında ağır silahlar ile konuşlandırıldı. İki gün önce tahliye edilen ilçe ve ilçede bulunan mülteci kampındakiler güvenli yerlere nakledilirken, Mahmur yolunda Peşmergelerden başka kimsenin seyahat etmediği ve yolun boş olduğu görüldü. Mahmur'a bugün Erbil'den yeni silahlı peşmergeler ve zırhlı araçlar gönderildi.
 
Mahmur'un Erbil karayolu üzerindeki 3'üncü kilometresinde Peşmergeler, olası bir IŞİD saldırısına karşı bölgeye ağır silahlar konuşlandırdı. Aralarında Obüs topları, Stinger füzelerinin de bulunduğu ağır silahlar, zırhlı araçlar ve çok sayıda peşmerge bölgede hazır olarak bekletiliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya