İran Dışişleri Bakanı'ndan İsrail'e Sert Uyarı: "Saniyeler İçinde Yanıt Veririz"

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail'e sert yanıt vereceklerini açıkladı. İsrail'in Gazze saldırılarına İngiltere'nin tutumunu eleştirdi. İran ve Çin, bölgesel güvenlik üzerine görüştü.

İran Dışişleri Bakanı'ndan İsrail'e Sert Uyarı: "Saniyeler İçinde Yanıt Veririz"

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in herhangi bir saldırısına "süratli", "daha güçlü" ve "daha kapsamlı" şekilde yanıt vereceklerini açıkladı. Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'na göre, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri de İsrail'in muhtemel saldırılarına "saniyeler içinde yanıt vereceklerini" belirtti.

Abdullahiyan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile telefon görüşmesinde, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını "meşru müdafaa" çerçevesinde değerlendirdi. İran Dışişleri Bakanı, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda binlerce sivilin ölümünden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, İngiltere'nin bu konudaki tutumunu eleştirdi.

Öte yandan, İran ve Çin Dışişleri Bakanları da telefonda görüştü. Abdullahiyan, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna yaptığı saldırıyı kınayan Çinli mevkidaşı Wang Yi ile bölgesel güvenlik ve ikili ilişkileri ele aldı. İran Silahlı Kuvvetleri'nin İsrail'e yönelik eylemlerini ve diplomatik çalışmalarını Çin Dışişleri Bakanı'na aktaran Abdullahiyan, ABD'yi de bu konuda uyardıklarını belirtti.

Devlet televizyonunda bir programa katılan Bakıri, İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluğuna yaptığı saldırının stratejik bir hata olduğunu ifade etti. Bakıri, "Siyonist rejimin, başka bir hata yapması durumunda 12 gününün kalmayacağını ve cevabın günler veya saatler değil saniyeler içinde verileceğini bilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Son olarak, İran Yol ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Hava Limanları ve Havacılık Şirketi, ülkenin batısında hava sahasının kapatıldığına dair çıkan iddiaları yalanladı. Açıklamada, bu iddiaların asılsız olduğu ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya