İngiltere'nin Albans şehrine Karadenizli Belediye Başkanı

Muhafazakar Parti ( Conservative Party) başarısı konuşulurken İngiltere’de yaşayan Türkleri sevindiren gelişme yaşandı. Değişik partilerden aday olarak seçime giren Türk Milletvekili adaylarının hiçbiri seçimi kazanamadı. Ancak  neredeyse Türk oyu olmayan bir şehir olanSt Albans şehrinden İngilizlerin oyu ile aslen Gümüşhaneli Mehmet Gaygusuz belediye başkanı seçildi.

İngiltere'nin Albans şehrine Karadenizli Belediye Başkanı

43 YILDIR İNGİLTERE'DE

1972 yılında Trabzon’dan İngiltere’ye giden daha sonra St Albans şehrine yerleşen Mehmet Gaygusuz 3 dönemdir Muhafazakar partiden belediye meclis üyeliği  yürütmekte. Secimlerin ingiltere genelinde Muhafazakar partinin destek kazandığı döneme denk gelmesininde bu başarıda payı olduğunu açıklayan Gaygusuz, 20 Mayıs çarşamba günü başkanlık devir teslim töreninde belediye başkanlınlığı görevini üstleneceğini söyledi.

Mehmet Gaygusuz, şunları söyledi: “Bu tarihi değerleri olan eski St Albans şehrinin ilk yabanci belediye başkanlığı görevini kazandım. Hiçbir Türk seçmenim yok. Bir Türk kökeenli aday olarak tamamen İngiliz seçmenlerle seçildim. Böyle bir göreve layık görüldüğüm icin seçmenlerime minnetdarım.”

St Albans Neresidir

Birleşik Krallık İngiltere ülkesinin Doğu (East England) bölgesinde ve Hertfordshire kontluğu içinde bulunan ve sınırlı yetkilerle mahalle yerel idaresi (civic parısh) statüsünü taşıyan ve Harpenden'i de içeren St Albans Şehir ve Bölgesi Yörel İdaresi ve bir Belediye Reisi (mayor) ile yönetilen ve 1877de Kraliçe Viktoria berati ile şehir olma statüsü kazanmış bir yerleşkedir. 

Avrupa Ajansı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya