Guterres'ten AB Liderlerine Çağrı: Gazze ve Ukrayna'da Çifte Standartlara Son

BM Genel Sekreteri Guterres, AB Zirvesi'nde, Gazze ve Ukrayna'da sivillerin korunması gerektiğini, uluslararası hukuka bağlı kalınması ve çifte standartlardan kaçınılması çağrısında bulundu.

Guterres'ten AB Liderlerine Çağrı: Gazze ve Ukrayna'da Çifte Standartlara Son

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avrupa Birliği (AB) liderlerine yönelik açıklamalarında, Gazze ve Ukrayna'da yaşanan çatışmalarda sivillerin korunması gerektiğini vurgulayarak, tüm tarafların çifte standart uygulamadan uluslararası hukuka ve insani değerlere bağlı kalması gerektiğini belirtti.

Brüksel'de gerçekleşen AB Liderler Zirvesi'nde konuşan Guterres, mevcut küresel durumu "süper güçlerin birbirleriyle çatıştığı kaotik bir dönem" olarak nitelendirdi ve bu dönemde ilkelere sıkı sıkıya bağlı kalmanın önemine dikkat çekti.

Guterres, uluslararası toplumu, BM Şartı, uluslararası hukuk, uluslararası insancıl hukuk ve ülkelerin toprak bütünlüğü gibi temel prensiplere uygun hareket etmeye çağırdı. Ayrıca, Gazze'deki sivil kayıpların "benzeri görülmemiş" seviyelere ulaştığını eleştirerek, İsrail'in saldırılarını kınadı ve hem Ukrayna'da barış hem de Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu.

AB liderlerine seslenen Guterres, uluslararası insancıl hukukun en önemli ilkesinin sivillerin korunması olduğunu hatırlatarak, Gazze ve Ukrayna'daki çatışmalarda çifte standartlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler