Çiftçi eylemleri kriz çıkardı! Ukrayna, Polonya’dan açıklama bekliyor

Avrupa’daki çiftçi eylemleri devam ederken Polonya’da yapılan bir gösteri, Ukrayna’nın tepkisini çekti.

Çiftçi eylemleri kriz çıkardı! Ukrayna, Polonya’dan açıklama bekliyor

Ukrayna Altyapı ve Bölgesel Kalkınma Bakan Yardımcısı Oleksandr Kubrakov, Polonya'da yaşanan bir olaya sert tepki gösterdi. Kubrakov'a göre, Polonya'daki bir tren istasyonunda 160 ton Ukrayna tahılı kasıtlı olarak yere döküldü. Bakan Yardımcısı, bu eylemi 'vandalizm' olarak nitelendirerek, suçluların bulunup cezalandırılması çağrısında bulundu.

Kubrakov, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu olayın Polonya'daki dördüncü benzer vak'a olduğunu ve öncekiler gibi cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı. Bu tür eylemlerin, Rusya'nın hibrit savaş taktiklerine benzer olduğunu belirterek, iki dost ve uygar Avrupa ülkesi arasındaki bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Polonya'daki yetkililerin olay yerinde incelemelerde bulunduğunu aktaran Kubrakov, Ukrayna tahılına zarar verilmesi konusunda Polonya'ya resmi bir nota ilettiklerini bildirdi. Öte yandan, Polonyalı çiftçilerin Ukrayna tahılının kendi piyasalarına ve diğer Avrupa ülkelerine akışından duydukları rahatsızlık sebebiyle eylemler düzenlediği belirtiliyor. Ukrayna sınırında, Polonya'ya geçmeye çalışan ve tahıl taşıyan binlerce TIR'ın beklediği de gelen haberler arasında.

Bu olay, Avrupa genelinde çiftçilerin son dönemde tarım politikalarına ve piyasa koşullarına yönelik artan tepkileri arasında yer alıyor. Almanya, Fransa, İtalya, İspanya gibi pek çok AB ülkesinde çiftçiler, birliğin tarım politikaları, yüksek enerji ve girdi maliyetleri, Ukrayna'dan gelen ucuz tahıl ürünlerine karşı çeşitli protesto ve eylemler düzenliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler