Çatışmalar Şiddetleniyor: İsrail ve Hizbullah Arasında Yoğun Çatışmalar Devam Ediyor

İsrail, Lübnan'ın güneyine fosfor bombasıyla saldırdı, 4 Hizbullah üyesi öldü. Hizbullah, İsrail askeri karargahına saldırarak 19 askeri yaraladı. Çatışmalar sürüyor.

Çatışmalar Şiddetleniyor: İsrail ve Hizbullah Arasında Yoğun Çatışmalar Devam Ediyor

Son günlerde İsrail ve Lübnan sınırındaki gerginlik daha da arttı. İsrail ordusu, Lübnan'ın güney bölgelerine ve sınır hattındaki Hiyam beldesine ağır topçu atışları ve fosfor bombalarıyla saldırı düzenledi. Bu saldırıda 4 Hizbullah mensubu, aralarında bölge sorumlularının da bulunduğu kişiler hayatını kaybetti.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Metula yerleşim biriminde daha önce vurulan bir askeri aracı kurtarma çabaları sırasında bir saldırı daha gerçekleştirildi ve bu olayda İsrail askerleri arasında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Özellikle dikkat çeken bir diğer gelişme, Hizbullah'ın Arab el-Aramşe köyündeki İsrail askeri karargahına yönelik düzenlediği ve 19 İsrail askerinin yaralandığı saldırı oldu. İsrail Devlet Televizyonu KAN, saldırıda yaralanan asker sayısının arttığını duyurdu. Hizbullah, bu saldırıyı kamikaze insansız hava araçları ve tanksavar füzeleri ile gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bu arada, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik hava saldırıları sürüyor. Son yapılan açıklamada, Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen bir askeri yerleşkenin bombalandığı, bu saldırıda 2 Hizbullah mensubunun daha öldürüldüğü belirtildi. Ayrıca, Hizbullah'ın Şehabiye ve Ayn Baal beldelerine yönelik İsrail saldırılarına katyuşa füzeleriyle karşılık verdiği ifade edildi.

İsrail ordusu ayrıca, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye vilayetine bağlı Bint el-Cubeyl'de Hizbullah'ın askeri kanadı Rıdvan Gücü'nün bir sorumlusu olan Muhammed Hüseyin Mustafa Şahhuri'nin öldürüldüğünü duyurdu. Şahhuri, İsrail'e yönelik düzenlenen füze saldırılarının planlayıcısı olarak biliniyordu.

İki taraf arasındaki çatışmalar, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırıyor ve uluslararası toplumun dikkatini çekiyor. İsrail ve Hizbullah arasındaki bu çatışmaların genişleyip genişlemeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya