Biden, Gazze'de ateşkese yakın olduklarını açıkladı! Tarih verdi

ABD Başkanı Biden, "Umuyorum gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) ateşkes sağlanacaktır" dedi.

Biden, Gazze'de ateşkese yakın olduklarını açıkladı! Tarih verdi

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki duruma ilişkin umut verici açıklamalarda bulundu.

New York ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden, Gazze'de yakın bir zamanda ateşkes sağlanabileceğini belirtti. Gelecek pazartesi gününe kadar bir anlaşmaya varılmasının mümkün olduğunu ifade eden Biden, ulusal güvenlik danışmanının kendisine durumun çok yakın olduğunu ilettiğini fakat henüz sonuçlanmadığını aktardı.

Biden, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) ateşkes sağlanacaktır." şeklinde konuştu.

Gazze'deki gergin durum uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ederken, Biden'ın açıklamaları bölgede barışın sağlanabileceği yönünde umutları artırdı. ABD Başkanı'nın bu optimist yaklaşımı, ateşkes sürecinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler