Annan Cenevre'den uyardı

 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülke, Arap Birliği'nden 3 üye ülke ve Türkiye'nin dışişleri bakanları İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriye konusunu ele almak üzere bir araya geldi.Cenevre'deki BM merkezinde yapılan toplantıya İngiltere

Annan Cenevre'den uyardı

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülke, Arap Birliği'nden 3 üye ülke ve Türkiye'nin dışişleri bakanları İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriye konusunu ele almak üzere bir araya geldi.

Cenevre'deki BM merkezinde yapılan toplantıya İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin Dışişleri Bakanı Yang Jiechi, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un yanı sıra Arap Birliği'nden Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Kuveyt Dışişleri Bakanı Hamid El Sabah, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamid bin Casim bin Cabir El Tani katılıyor.

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği toplantıda BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton da yer alıyor.

Cenevre toplantısı, Kofi Annan'ın davetiyle yapılıyor.

 

Annan: "Kriz çözülemezse daha büyük tehditler ortaya çıkabilir"

BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, daha önce Suriye konusunda hazırladığı 6 maddelik planın uygulanmadığı için krizin derinleştiğini belirterek, sorunun daha büyük tehditlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kofi Annan, İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden Suriye konulu uluslararası toplantıda yaptığı konuşmada, toplantıya katılan taraflara, sorunun çözümü için birlik olma çağrısı yaptı.

Annan, konuşmasında, soruna acil bir çözüm için tarafları birlik içinde harekete geçmeye çağırırken, krizin çözülememesi durumunda bölgeye yayılabileceği, uluslararası terörizmde yeni bir cephe açılabileceği, aşırıcılığın artabileceği, mezhep çatışmasının büyüyebileceği ve silahlarla dolu şiddetin arttığı bir ülkenin ortaya çıkabileceği gibi tehditler bulunduğunu söyledi.

Çözüm için birlik olunmasının önemini konuşmasında sık sık tekrarlayan Annan, "Bugün doğru adımları atamakta yeterli kalamazsak, tarih bizi çok acı bir şekilde yargılayacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya