ABD'li United Airlines, Tel Aviv Uçuşlarını Askıya Aldı

United Airlines, Tel Aviv'e uçuşlarını "bölgedeki güvenlik durumu" nedeniyle askıya aldı. Güvenlik sağlanana kadar mürettebat başka lokasyonlara geçirildi. İsrail-İran gerilimi nedeniyle diğer şirketler de uçuşları durdurdu.

ABD'li United Airlines, Tel Aviv Uçuşlarını Askıya Aldı

ABDli havayolu United Airlines, Tel Aviv'e yönelik uçuşlarını "bölgedeki güvenlik durumu" nedeniyle geçici olarak durdurduğunu duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, Tel Aviv'ye planlanan Pazartesi ve Salı günkü uçuşlar iptal edildi. Şirket ayrıca, hem yolcuların hem de mürettebatın güvenliğini sağlamak amacıyla durumun yakından takip edildiğini ve uçuşların güvenli olduğuna emin olunduğunda normale döneceğini belirtti.

Açıklamada, bölgede görev yapan mürettebatın güvenliği tam olarak sağlanana kadar başka lokasyonlara geçişlerinin düzenlendiği ifade edildi. Bu karar, İsrail ile İran arasındaki gerilimlerin artması ve İran'ın 13 Nisan'da İsrail'e yönelik düzenlediği saldırılar sonrasında alındı. Dünya genelinde birçok uluslararası hava yolu firması da benzer şekilde İsrail'e olan uçuşlarını askıya aldığını duyurmuştu.

Bölgedeki durumu yakından izleyen ve günlük olarak değerlendirmeler yapan havayolu firmaları, yolcu ve mürettebat güvenliğini öncelikli tutuyor. Bu kapsamda, İsrail'in olası bir karşı saldırı yapma ihtimali ve bölgedeki güvenlik riskleri nedeniyle hava yolu şirketleri tedbirlerini artırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya