ABD'den Irak'a PKK uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın, 13 Türk askeri ve 12 sivilin ölümüyle sonuçlanan son saldırılarını şiddetle kınadı ve Irak makamlarını, PKK'ya karşı etkili tedbir almaya çağırdı.ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “ABD,

ABD'den Irak'a PKK uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın, 13 Türk askeri ve 12 sivilin ölümüyle sonuçlanan son saldırılarını şiddetle kınadı ve Irak makamlarını, PKK'ya karşı etkili tedbir almaya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “ABD, 7 Ekim ve 29 Eylül'de meydana gelen, Irak sınırı yakınındaki Şırnak ilinde PKK teröristleri tarafından gerçekleştirildiği açık ve 13 Türk askeriyle 12 sivilin ölümüyle sonuçlanan saldırıları kınıyor. Kurbanların ailelerine taziyelerimizi ve Türk halkıyla dayanışmamızı iletiyoruz” denildi.

Açıklamada, “ABD, Türk vatandaşları ve çıkarlarını tehdit eden PKK ve diğer terörist gruplarla savaşta Türkiye ile çalışma kararlılığındadır. PKK terörist tehdidini ortadan kaldırmak için Türk hükümetiyle işbirliğimizi sürdüreceğiz. PKK şiddeti, sadece Türkiye'yi tehdit etmekle kalmıyor aynı zamanda Irak'ın güvenlik ve refahına da zarar veriyor.

Türkiye ve Irak, 28 Eylül'de vardıkları bir anlaşmayla terörizme karşı savaşta işbirliği yapma sözü verdiler. Irak makamlarını, PKK'ya karşı etkili tedbirler almaya çağırıyoruz. Türkiye ve Irak tarafından, vatandaşlarını koruma ve terörist şiddeti durdumaya yönelik çabaları münasip bir anlayış çerçevesinde desteklemeye hazır duruyoruz” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler