7,8'lik deprem dünya haritasını değiştirdi

Pakistan'da deprem Pakistan’ın güneybatısında meydana gelen 7.8'lik depremin ardından ölü sayısı 208'e çıktı.Merkez üssünün Pakistan'ın güneybatısında bulunan Belucistan eyaleti olduğu belirlenen depremin ardından bir de 'ada' oluştu.Yetkililerin açıklama

7,8'lik deprem dünya haritasını değiştirdi

Pakistan'da deprem Pakistan’ın güneybatısında meydana gelen 7.8'lik depremin ardından ölü sayısı 208'e çıktı.

Merkez üssünün Pakistan'ın güneybatısında bulunan Belucistan eyaleti olduğu belirlenen depremin ardından bir de 'ada' oluştu.

Yetkililerin açıklamalarına göre depremin şiddetiyle Gvadar kenti sahilinde büyük bir kaya kütlesinin karayla bağlantısı koptu. Umman Denizi’nde oluşan yeni adanın genişliğinin 2-3 kilometre civarında olduğu belirtildi.

CAN KAYBININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Depremden en çok Avaran bölgesinin etkilendiğini söyleyen yetkililer arama - kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Yetkililer can kaybının artmasından endişe ediyor.

Depremin Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de de hissedildiği belirtildi.

Depremin, hasar gören bölgelerle iletişimi zorlaştırması kurtarma görevlileriyle hükümet yetkililerinin meydana gelen yıkımın büyüklüğünü değerlendirmesini güçleştiriyor.

Geçen nisan ayında yaşanan ve merkez üssü İran-Pakistan sınırı olan depremde nüfusun seyrek olduğu Belucistan eyaletinden 30 kişi hayatını kaybetmişti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya