470 yolcu taşıyan gemi battı!

Güney Kore’de 470 kişi taşıyan feribot, henüz bilinmeyen bir sebeple sulara gömüldü. Kurtarma ekipleri en az 168 yolcuyu kıyıya çıkarttı. 1 yolcu ölü bulundu.BİLİNMEYEN BİR SEBEPLE BATMAYA BAŞLADIOlay, Kore yarımadasının güney kıyılarının 100 kilometre aç

470 yolcu taşıyan gemi battı!

Güney Kore’de 470 kişi taşıyan feribot, henüz bilinmeyen bir sebeple sulara gömüldü. Kurtarma ekipleri en az 168 yolcuyu kıyıya çıkarttı. 1 yolcu ölü bulundu.

BİLİNMEYEN BİR SEBEPLE BATMAYA BAŞLADI

Olay, Kore yarımadasının güney kıyılarının 100 kilometre açığında meydana geldi. Çoğu tatile giden öğrenci ve öğretmenleri Jeju Adası’na götüren feribot, henüz bilinmeyen bir sebeple batmaya başladı.

168 YOLCU KURTARILDI

Geminin imdat sinyali göndermesi üzerine bölgeye onlarca helikopter ve kurtarma gemisi gönderildi. Sahil güvenlik yetkilileri, batmakta olan gemiden en az 168 yolcunun kurtarıldığını duyurdu.

YOLCULARIN EN AZ 400'ÜÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN

Diğer yolcular hakkında net bir bilgi verilmedi. Yolculardan en az 400'ünün öğrenci ve öğretmenlerden oluştuğu açıklandı.

KURTARILAN YOLCULAR "ÇARPMA SESİ DUYDUK" DEDİ

Kurtarılan yolcular, gemi batmadan önce büyük bir çarpma sesi ve gürültü duyduklarını belirtti. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

338 ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN KURTARILDI

Sahil güvenlik yetkilileri 168 kişinin kurtarıldığını doğrularken, Reuters haber ajansı ise 338 öğrenci ve öğretmenin kurtarıldığını aktardı.

Çalışmalar devam ederken, ilk gelen bilgiler 1 kişinin cesedine ulaşıldığı ve 100'den fazla kayıp olduğu şeklinde.

guney-kore-de-470-kisi-tasiyan-gemi-batti-en-az-5913494_2142_m.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya