TOGG Taşıt Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

Türkiye merkezli otomobil üretici şirketi TOGG taşıt kredisi nedir? Nasıl alınır?

TOGG Taşıt Kredisi Nedir? Nasıl Alınır?

Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli yerli otomobili olan TOGG, tasarımı ve özellikleriyle büyük ilgi görmektedir. Peki TOGG taşıt kredisi nedir? Nasıl alınır?

TOGG Taşıt Kredisi Nedir?

Türkiye merkezli otomobil üretici şirketi TOGG, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun kısaltmasıdır. TOGG, Türkiye'nin yerli ve milli otomobilini üretmek amacıyla kurulmuş bir girişimdir ve fikrî mülkiyet haklarına sahip olduğu ilk otomobilini 29 Ekim 2022 tarihinde seri üretime hazır hâle getirmiştir.

Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli yerli otomobili olan TOGG, tasarımı ve özellikleriyle büyük ilgi görmektedir.

TOGG Taşıt Kredisi, yerli üretim elektrik motorlu taşıtlar için kullandırılan bir taşıt kredisi türüdür. Tutar ve vade limitleri standart taşıt kredisine göre daha yüksektir.

Taşıt alırken ihtiyaç kredisi mi yoksa taşıt kredisi mi kullanmalıyım? diye düşünüyor olabilirsin. İkisinin farklı farklı avantajları olduğu gibi dezavantajları da var.

Çekeceğin kredinin türü ne olursa olsun; ister ihtiyaç kredisi ister taşıt kredisi, kredi ihtiyaçların için TeklifimGelsin’i kullanarak kredi hesaplaması yapabilir, senin için en uyumlu kredi ve faizsiz kredi tekliflerini bulabilirsin.

TeklifimGelsin ile en düşük kredi faizi veren bankalara anında ulaşabilirsin.

TOGG Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Banka kredileri birbirinden farklıdır. TOGG Taşıt Kredisi başvurusu ihtiyaç kredisi başvurusu, sıfır araç kredisi ve taşıt kredisi başvurularından farklılık gösterir.

TOGG taşıt kredisine TOGG satış platformu olan Trumore üzerinden veya direkt olarak TOGG kredisi veren bankalar üzerinden başvurulabilir. Kamu bankaları TOGG için taşıt kredisi desteği vermektedir. Bunlar Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tır.

Peki herkes TOGG taşıt kredisi çekebilir mi? TOGG Taşıt Kredisi şartları araç kredisi şartlarından da farklılık gösterir.

Araç kredisi şartlarında; kredinin çekildiği bankaya göre değişiklik gösterse de, genellikle yaşı 5'in üzerinde olan araçlar için 2. el taşıt kredisi çekilebiliyor. Satın alınacak aracın üzerinde herhangi bir ipotek kaydının bulunmaması gerekiyor. En az 6 ay süren SGK kaydının bulunması gibi şartlar aranıyor.

Taşıt kredisi hesaplamalarını yaparken de TeklifimGelsin bulunmaz bir nimet. Taşıt Kredisi için çekeceğin tutarı ve vadeni belirleyerek kredini kolayca hesaplayabilirsin. Peki gelelim TOGG kredi vadesine…

TOGG Kredi Vadesi Ne Kadar?

BDDK'dan yapılan açıklamaya göre; fiyatı 900 bin liraya kadar olan Elektrikli araçlar için satış fiyatının yüzde 70'i oranında 48 ay vade ile kredi verilebilecek. 900 bin lira ile 1 milyon 800 bin lira arasında olan elektrikli araçların yüzde 50'si için 36 ay vadeli kredi imkanı sunulacak.

TOGG Kredi Faiz Oranı Ne Kadar?

Taşıt kredisi faiz oranları ve TOGG kredi faiz oranları birbirinden farklıdır.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, TOGG taşıt kredisini farklı vade ve tutarlarda %0,99 faiz oranıyla sunmaktadır. Taşıt faturasının %50'sine kadar olan azami kredi tutarı kullanılabilmekte ve en uzun geri ödeme süresi 36 aydır. Kredi faiz oranı hesaplamasına bir örnek verecek olursak; 1.000.000 TL değerindeki bir TOGG için maksimum kredi tutarı 500.000 TL olup en uzun vade süresi 36 aydır.

TeklifimGelsin ile TOGG Taşıt Kredisi Hesapla!

TeklifimGelsin ile kredi çekmek çok kolay. TeklifimGelsin’e girerek sana özel kredi sorgulamanı yapabilirsin, ayrıca TOGG Taşıt Kredisi hesaplamanı da TeklifimGelsin’den anında yapabilirsin.
Taşıt değeri, kredi tutarı ve vadeyi belirleyerek TOGG kredini hesapla; daha sonra almayı düşündüğün TOGG kredisine ait ödeme planını incele.

TeklifimGelsin ile en avantajlı taşıt kredisine hemen başvur!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler