Daha Kötüsü Olabilir

UEFA Disiplin Kurulu, Bursaspor'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı CAS'a itiraz dilekçelerini verdiklerini söyledi.UEFA, Bursaspor'a 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men ve 100 bin Euro para cezası verdi. Burs

Daha Kötüsü Olabilir

UEFA Disiplin Kurulu, Bursaspor'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı CAS'a itiraz dilekçelerini verdiklerini söyledi.

UEFA, Bursaspor'a 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men ve 100 bin Euro para cezası verdi. Bursaspor'un cezası önümüzdeki dört sezon içinde katılacağı ilk Avrupa Kupası turnuvası için geçerli olacağı belirtildi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı konuyla ilgili kulübün resmi televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu. 

Bölükbaşı yaptığı açıklamada, "Söylenecek bir şey yok. Bursaspor'un durumu belliydi. Her yere gittik ve yardım istedik. Bizim dönemimizle alakalı değil. Daha önceki dönemde erteleme cezası vardı. Onu kaldırıp 1 yıl men cezası veriliyor. Akabinde de eğer 31 Aralık tarihine kadar Kasım ve Aralık alacakları var futbolcuların, onları da ödemezsek 1 yıl daha ceza vermeleri söz konusu. 4 yıl içinde gidemezsek zaman aşımına uğrayacak" dedi.

CAS'a başvurduklarını ifade eden Bölükbaşı, "Avukatlarla görüştük. İstanbul'daki avukatımızla görüştük. CAS'a başvurduk. İtiraz dilekçemizi verdik ve duruşma istedik. Bu süreç devam edecek. Bu ceza nereden geliyor. Bu yönetim olarak 6 ay oldu. 17 Haziran'da kongre yapıldı. 1 milyon 920 bin Euro kadar geçmiş alacaklar var. Daha öncesinden de Erkan Körüstan yönetiminde UEFA ile anlaşma yapılmış. Anlaşmadan aylar sonra haberdar olduk. O dönemde maalesef şu an görev yapmayan Sema hanım bize bildirmedi. Bildirmiş olsaydı geçmiş ödemeler olabilirdi.

Futbolcuların Kasım ve Aralık alacakları var. Bir tek Kasım ve Aralık var. Bir çok kulübün 5-6 aylık ödemedikleri paralar var. Haziran ayında futbolcu alacaklarını Temmuz ve Ağustos'a yığmışlar. Biz de çekilen kredinin üzerine tekrar kredi çektik. Geçen yönetimin borçlarını hala ödüyoruz. Bu bir milat olacak. Rahmetli başkanım vefat ettiğinde 40 günlük başkanlık devrem oldu o dönemde bunu toparlayabilirdik. 1 yılda bu kadar borç olması enteresan.

Şehri bütünleştirdiğimizi düşünüyoruz ancak parasal yönde kimsenin yardımı olmadı. Biz de kredi kullandık. Kendi yağımızla kavrulduk. 1 yıl men cezası var. Bunun daha kötüsü de olabilir. Kasım ve Aralık borçlarımızı ödeyemezsek bu ceza 1 yıl daha artacak. Gereğini yapacağız.

Sonuçta durum bu. Bizden kaynaklanan bir olay değil. Ama ben Bursaspor olarak bakıyorum. Geçmiş yönetime bakmıyorum. Bunu çözümü söz konusu. Bunu çözmek için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler