Yaylalarda kaçak yapıların yıkımları başladı

Güce ilçesinde yayla ve mera alanlarında vatandaşlar tarafından kaçak olarak yapılan çitlerin yıkımına başlanıldığı bildirildi. Güce Kaymakamı Yavuz Akyol, ilçe sınırları içinde bulunan tüm mera, yaylak ve kışlaklardaki kaçak çitlerin  önüne geçmek için ç

Yaylalarda kaçak yapıların yıkımları başladı
Güce ilçesinde yayla ve mera alanlarında vatandaşlar tarafından kaçak olarak yapılan çitlerin yıkımına başlanıldığı bildirildi.
 
Güce Kaymakamı Yavuz Akyol, ilçe sınırları içinde bulunan tüm mera, yaylak ve kışlaklardaki kaçak çitlerin  önüne geçmek için çalışma başlattıklarını söyledi.
 
Yavuz, ilçenin  tarihi ve kültürü içinde yeralan yaylaların turizme kazandırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalıştıklarını belirterek, " Geleceğimiz olan çocuklarımıza, hiç olmazsa yaylalarımızı sağlıklı bırakalım. Buralar halkın ortak kullanım alanıdır. Her insan buradan faydalanmalıdır. Son yıllarda görüyoruz ki önüne gelen çayır, mera ve yala alanlarını  çevirerek arazileri talan etmişler. Hazine arazisi olan yayla, mera ve otlaklara yapılan talana asla müsaade etmeyeceğiz. Tespit ettiğimiz kaçak çitleri komisyon kararı göz önünde bulundurularak büyük bir bölümünün yıkımı gerçekleştirdik.   Kimse kamuya ait araziyi işgal edemez ve kendi çıkarları doğrultusunda kullanamaz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel