Verdiği kiloları geri aldı

Akçaabat'ta yaşayan yaklaşık 200 kg ağırlığındaki Ayşe Aydın, gittiği hastaneye bir daha gidemeyince verdiği kiloları geri aldı. 

Verdiği kiloları geri aldı
Akçaabat'ta yaşayan yaklaşık 200 kg ağırlığındaki Ayşe Aydın, gittiği hastaneye bir daha gidemeyince verdiği kiloları geri aldı.
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan 70 yaşında ve yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki Ayşe Aydın, 2 sene önce 10 kişinin yardımıyla gittiği hastaneye, bir daha gidemeyince verdiği kiloları geri aldı.
Akçaabat ilçesinin 25 km uzağındaki Uçarsu köyünde yaşayan Ayşe Aydın, ailesinde kalan evde oğlu ve torunları ile birlikte yaşıyor. 16 yıl önce eşini kaybeden ve şeker hastalığına yakalanan Aydın, son 7 yılda aşırı kilo aldı. Kiloları yüzünden yürüyemeyen Aydın'ın, biri görme, biri zihinsel biri de bedensel engelli 3 oğlu var.
2 sene önce 10 kişinin yardımıyla şehir merkezine getirilerek tedavi edilen Ayşe Aydın, bir daha hastaneye gidemeyince verdiği kiloları geri aldı. 70 yaşındaki Ayşe Aydın, yemek ve tuvalet ihtiyacını kaldığı 6 metrekarelik odada karşılıyor. Aydın, evi ile yol arasında 50 metrelik dik bir patika bulunduğunu ve araçların evin kapısına kadar çıkamadığını ifade ederek, yetkililerden tedavisi için yardım istiyor.
2007'de yapılan genel seçimlerde 8 kişinin yardımıyla evinden çıkarılıp, kamyonet kasasında oy kullanmaya götürüldüğünü belirten Ayşe Aydın, "Yol yapılacak denildi ama yapıldı. Geldiler duvar yaptılar gittiler. Yürüyemiyorum, oğlum beni kapının önüne çıkarmak istedi ama ben bir anda yere yığıldı. El ve ayak parmaklarımı incittim. Bu sene hiç sağlık ekipleri gelmediler geldikleri zaman kan veriyorum tansiyonumu ölçüyorlar. Devletten yol için yardım istiyorum" dedi.
Ayşe Aydın'ın 40 yaşındaki oğlu Münir Aydın ise, "Yıllardır dilekçe veriyoruz. Ama hiçbir şey yok. Kapımıza gelen yolda yürünmüyor çok dik diye yazı yazdık ama kimse ilgilenmedi. Evlerimizde su bile yok. Annemin durumu iyi değil. Hareket edemiyor kapıya çıkarmak istedik kaldırdığımızda aşağıya çöktü. 3-4 kişi akşama kadar anca odaya getirebildik onu. Yetkililerden yol ile ilgili yardım bekliyoruz. Annem'in tedavi olması için bu evin önüne araçların çıkması gerekiyor" diye konuştu.
Öte yandan, Ayşe Aydın 3 Şubat 2011 tarihinde 10 kişinin yardımıyla ambulansa konularak Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilmişti. Burada tedavi altına alınan Aydın, tedavi olduktan sonra sağlığına kavuşmaya başlamıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel