TTSO tarihi kitaplaştırdı

TTSO tarafından, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Tarihi 1884-1950 adlı oda tarihi araştırması, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Öksüz, KTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan İnan ve KTÜ Atatürk İlk

TTSO tarihi kitaplaştırdı

TTSO tarafından, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Tarihi 1884-1950 adlı oda tarihi araştırması, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Öksüz, KTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan İnan ve KTÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Veysel Usta tarafından hazırlandı.

224 sayfadan oluşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Tarihi adlı kitap, odanın kuruluş tarihi ve kurcularına dair Başbakanlık Osmanlı Arşivlerinde yer alan belgelerin kullanılmasıyla, bu zamana kadar devam edegelen kuruluş dönemine ilişkin tartışmalara yer veriyor.

Tarih boyunca bir ticaret ve liman kenti olma özelliğini taşıyan Trabzon'un 1884-1950 dönemine ilişkin ticari potansiyeline ışık tutar nitelikte bir çalışma olması bakımından da önem taşıyan kitapta, bir kısmı ilk kez ele alınarak değerlendirilen belgelerin yanı sıra bir kısmı da daha önce çeşitli yerlerde parça parça yer alan bilgilerin sistematik bir şekilde toplanıp işlenmesinden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel