Trabzon'un projesi kabul edildi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Köprübaşı Kaymakamlığı'nın sunduğu projeyi kabul ederek 190 bin lira hibe desteği sağladı.Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Köprübaşı Kaymakamlığı'nın sunduğu projeyi kabul ederek 190 bin lira hibe desteği sağla

Trabzon'un projesi kabul edildi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Köprübaşı Kaymakamlığı'nın sunduğu projeyi kabul ederek 190 bin lira hibe desteği sağladı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Köprübaşı Kaymakamlığı'nın sunduğu projeyi kabul ederek 190 bin lira hibe desteği sağladı. Bu destekle 20'si kız, 20'si erkek olmak üzere 40 kursiyer 'Okul öncesi eğitim materyalleri ve ekolojik Oyuncak alanında açılan atölyeyle sertifika sahibi olacak.

TRABZON KÖPRÜBAŞI KAYMAKAMLIĞI'NIN PROJESİ KABUL EDİLDİ

Trabzon'un Köprübaşı Kaymakamlığı'nın hazırlayıp Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)'na sunduğu "Ahşap El sanatları Alanında Tarihsel Mirasın Yenilikçi Yöntemlerle Sürdürülmesi" projesi kabul edildi.

Proje bedeli olan 190 bin lira ile Köprübaşı Halk Eğitim Merkezi'nin Bodrum katında150 metrekarelik bir alanda doğrama atölyesi açılarak çeşitli makineler alındı. İlk etapta 40 kursiyerin sertifikalarını alacağı kurs, daha sonra Halk Eğitim Merkezi'ne aktarılarak projenin devamlılığı sağlanacak. 7 ay sürecek kursun teorik eğitimi Ankara Gazi Üniversitesi öğretim görevlileri, uygulama eğitimi ise bir usta öğretici ve bir mobilya ustası tarafından verilecek.

Amaçlarının ilçenin yeteneklerini öne çıkarmak olduğunu söyleyen Köprübaşı Kaymakamı Erdinç Dolu, "Köprübaşı, şimşir kaşığı ve tahtasıyla ünlü bir ilçe. Biz bunu geliştirmek istiyoruz. Daha çok projede ahşap oyuncak üzerinde duracağız." dedi.

El sanatlarının önemine değinen Kaymakam Dolu, "Bu projede önemli olarak gördüğümüz bir konuda 20 tane bayan öğrencimizin olması. Onların bu işe merak salması ve buradan sertifika almasını önemsiyoruz." diye konuştu

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel