Trabzonlulara büyük kolaylık

Trabzon Belediyesi vatandaşların belediye otobüslerine binmeleri için kullandıkları TAKKART hizmeti için yeni bir uygulamaya daha imza attı.Belediye vatandaşların TAKKART alabildikleri ve dolum yapabildikleri belediye merkez hizmet binası ve kart dolum ve

Trabzonlulara büyük kolaylık

Trabzon Belediyesi vatandaşların belediye otobüslerine binmeleri için kullandıkları TAKKART hizmeti için yeni bir uygulamaya daha imza attı.

Belediye vatandaşların TAKKART alabildikleri ve dolum yapabildikleri belediye merkez hizmet binası ve kart dolum ve satış bayileri dışında yeni bir uygulama başlattı. Belediye ilk etapta kentin üç ayrı noktasına yerleştirdiği Takkartmatik sayesinde vatandaşlar TAKKART’larının dolumunu ve kart alımını otomatik olarak yapabilecek. İlk etapta Kaşüstü Kanuni Hastanesi, Meydan Parkı’na yerleştirdi.

Trabzon Lisesi’nin önüne ise Takkartmatik yerleştirme çalışması 1 hafta içerisinde tamamlanacak. PTT merkez binası önü ve Tıp Fakültesi önüne ise Takkartmatik yerleştirme için gerekli çalışmalar sürdürülüyor.

Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, vatandaşların rahat ve konforlu seyahat yapabilmeleri için bir taraftan otobüsleri yenilerken, diğer yandan da başlatılan akılı durak ve TAKKART uygulamaları ile hizmet kalitesini artırdıklarını söyledi. Sevinç, vatandaşların akılı bilet uygulaması olan TAKKART ile belediye otobüslerine binebildiklerini ifade ederek, “Bilindiği gibi vatandaşlarımız belediye merkez hizmet binamızdan ve TAKKART bayilerinden kartlarını alabildikleri gibi dolum da yapabiliyorlar.

Vatandaşların TAKKKART’a daha iyi ulaşabilmeleri için yeni bir uygulama başlattık. İlk etapta kentin iki ayrı noktasına yerleştirilen Takkartmatikler ile vatandaşlarımız günün her saatinde hem bilet alabiliyor hem de kartlarını doldurabiliyor. Kaşüstü Kanuni Hastanesi önü, Meydan Parkı’na Takkartmatik yerleştirdik. Trabzon Lisesi önündeki çalışmamız ise yaklaşık 1 hafta içerisinde tamamlanacak. PTT merkez binası ile Tıp Fakültesi önüne de önümüzdeki günlerde Takkartmatik yerleştireceğiz. Trabzonlu vatandaşlar her şeyin en iyisine layıktır” dedi.

TAKKART hizmetlerini yürüten yüklenici firma tarafından şartname gereği koyulan bu cihazlardan nakit para karşılığı yeni anonim kart alınabiliyor, yeni veya mevcut kartlara yine nakit para karşılığı dolum yapılabiliyor. Her dolum esnasında mevcut bakiye, makineye verilen kağıt paranın tutarı ve dolumdan sonraki yeni bakiye kullanıcıya bildiriyor. Yeni kart olarak sadece anonim kart alınabiliyor, ancak vatandaşın elindeki mevcut kart tipi ne olursa olsun (öğrenci, öğretmen vs) bunlara dolum yapılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel