Trabzon'dan dünyaya bir ilk

Trabzon Anadolu Meslek Lisesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları 'Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Deniz Araçlarında Kullanılması Projesi' Trabzon 1.si oldu.  16-18 Nisan tarihleri arasında Turizm Okulu'nda düzenlenecek olan

Trabzon'dan dünyaya bir ilk

Trabzon Anadolu Meslek Lisesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları 'Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Deniz Araçlarında Kullanılması Projesi' Trabzon 1.si oldu.

 

16-18 Nisan tarihleri arasında Turizm Okulu'nda düzenlenecek olan Bölge Yarışmasında 1.liği isteyen öğrenciler, Ankara'daki yarışmada bu projeyle Türkiye birinciliğini istiyor.

    

BUGÜNE KADAR YAPILAN İLK PROJE

Trabzon Anadolu Meslek Lisesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknoloji Alanı Öğrencileri Kadir Turgut, Samet Uslu, Halil İbrahim Erhan, Mesut aktaş, Mecnur Küçük, Mustafa Özgür Yılmaz Muammer Erol, Engin Öçer ve Öğretmenler Sebahattin Toka, Ahmet Özoğlu, Selim Kahveci'nin hazırladıkları 'Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Deniz Araçlarında Kullanılması Projesi' ile güneş enerjisi ile çalışan gemi hazırladılar.

 

İMALATA GEÇİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ

Proje Koordinatörü olan Sebahattin Toka, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Bu proje ile hedefimiz, fosil yakıtların yerine motorlarında enerji kaynağı olarak güneş enerjisi kullanan çevre dostu sessiz hızlı hafif az bakımlı sevk ve idaresi kolay bilimsel kaynaklarda örneğine rastlanılamayan değişiklik ve yenilikleri  sergileyen, geleneksel imalat yöntemlerinden de faydalanılarak bilinen uygulamaların dışına çıkılarak günümüz teknolojisine uygun  bilgisayar ortamında tasarlanıp projelendirilmiş bir dinamik model tasarımı ve imali yapmak” ifadelerini kullandı.

 

SÜRMENE TERSANESİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Sürmene'de yapım aşamasında olan Tersane'nin meslek eğitimi konusunda büyük önem arz ettiğini ifade eden Toka, “Ülkemizde  kabotaj hakkının kazanılması ile deniz ticaret filomuzda artış olmuş ayrıca üç tarafı denizle çevrili ülkemizde cumhuriyet döneminde tersanecilik faaliyetleri önem kazanmıştır. Yapımı sürmekte olan ve yakın zamanda tamamlanacağı öğrenilen Sürmene'deki Yeniçam Tersanesi'nin  yaklaşık 5,000 kalifiye elemana ihtiyaç duyulduğu öğrenilmiş olup bölgemizdeki kalifiye elemanlar için önemli iş kapısı olacaktır. Makine teknolojisi alanında eğitim görmekte olan öğrencilerin gemi inşa alanında kendilerine iş sahası olduğunu bilmeleri ve ilgilerini bu alana kaydırmaları projenin hedeflerindendir” dedi. 

 

 elifcavus@haber61.net

 

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler