Trabzon'da yok olan meslek!

Trabzon'da kalaycılık mesleği son yıllarda kan kaybediyor. Çok uzun yıllardan beri süre gelen kalaycılık mesleği günümüz esnaflarına babadan kalma miras, ancak şimdi ki babalar çocuklarına bu mesleği miras bırakamıyor. Artık belirli bir yaşa gelen kalay u

Trabzon'da yok olan meslek!

Trabzon'da kalaycılık mesleği son yıllarda kan kaybediyor. Çok uzun yıllardan beri süre gelen kalaycılık mesleği günümüz esnaflarına babadan kalma miras, ancak şimdi ki babalar çocuklarına bu mesleği miras bırakamıyor. Artık belirli bir yaşa gelen kalay ustaları da bu mesleği bırakma aşamasına gelirken ,mesleği öğretecek çırak bulunamaması nedeniyle de tarihi meslek yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.



Trabzon'da 39 yıldır Kalaycılık  yapan Muzaffer Göle Mesleklerinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ifade ederek: “ Ne yazık ki bu mesleği gelecek nesillere aktaramayacağız. Kalaycılık mesleği artık revaçta değil. Çırak dahi bulmakta güçlük çekiyoruz. Gençler artık bu tip işlerde çalışmak istemiyor. Çünkü ekonomik olarak da cazip bir meslek olmaktan çıktı .Bir tarih yok oluyor “dedi

 

Günümüz teknolojisi ile bakır tencerelerin yerini artık çelik, krom, teflon tencerelerin aldığını ifade eden Göle, “Bu durum  kalaycılarının geleceğe dair umutlarını birer birer yok ediyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel