Trabzon'da vatandaşın parası yok

haber61.Net Trabzon’un kent pazarlarında fiyat durumunun analizini yaptı. Elde etmiş olduğu verilere göre pazarda Meyve ve Sebzelerde en ucuz 7,5 Krş ile karpuz alırken ikinci sırayı 1 TL ile Patates ve Soğan aldı. Pazarın el yakanı ise yaz Meyvesi olan Ş

Trabzon'da vatandaşın parası yok

haber61.Net Trabzon’un kent pazarlarında fiyat durumunun analizini yaptı. Elde etmiş olduğu verilere göre pazarda Meyve ve Sebzelerde en ucuz 7,5 Krş ile karpuz alırken ikinci sırayı 1 TL ile Patates ve Soğan aldı. Pazarın el yakanı ise yaz Meyvesi olan Şeftali oldu. Şeftali 4 TL’den vatandaşların sofrasına sunulur iken onu ise yine bahar meyveleri arasında bulunan Kiraz 3,5 TL ile takip etti.

 

Kırımızı ve Beyaz et fiyatlarının piyasalara yansıması ise Kırmızı ET 27 TL’den alıcı arar iken Kıyma 25 TL’den alıcı aradı. Beyaz ette durum biraz daha vatandaştan yana oldu En pahalı tavuk 10 TL’den başlayıp en ucuzu 3.90 TL ile vatandaşların beğenisine sunuldu.

 

 

ic1.20120615122633.jpg

Son olarak pazarda balık fiyatlarına bakıldığı zaman 10 adet Alabalığın 10 TL’den en ucuz satılan balık olduğunu En pahalı olarak ise Mezgidin 20 TL’den satıldığını gözlemledik 

 

Pazardaki fiyatların ucuz olduğunu söyleyen Pazar Esnafı bu durum karşısında hala daha tüketicinin pazara uğramamasını ise vatandaşın ekonomik sıkıntılarına bağladılar.  

 

 

sedat-sogut.jpg

 

Ucuzluk var! Vatandaşta para yok 

Pazarda yıllardır Esnaflık yaptığını söyleyen Sedat Söğüt, “ bu fiyatlar çok ucuz özellikle patates ve soğan ama vatandaş gelip almıyor. Bunu sebebi ya artan Sıçakların vatandaşları moloz mevkiinde inmesine engel oluyor yâda vatandaşın parası yok.”dedi.

 

 

ibrahim-orseloglu.jpg

Balık 1 lira alan yok 

Pazar esnafının balıkçılarından olan İbrahim Örseloğlu, “  vatandaşlarda para yok 10 tanesi 10 lira olan balığı vatandaş alamıyorsa burada sorunun vatandaşların parasızlığından kaynaklanıyor.” şeklinde konuştu. 

 

 

mahmut-omer.jpg

Moloz Mevkii Gıdanın Tahtakalesi 

Kadınlar pazarının alt kısmında esnaflık yapan Mahmut Omer, “ Moloz Mevkii gıdanın Tahtakalesidir burada her şey ucuzdur ama görüyoruz ki neredeyse öğleye kadar hiç siftah yapamıyoruz bu duruma birde gittikçe ısınan yaz günleri eklenince neredeyse hiç satış yapamıyoruz.”dedi. 

 

HABER : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel