Trabzon'da Kuran Kursları dolup taşıyor

Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katıldığı kurslarda, Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor.Trabzon’da tüm camii ve Kur'an kurslarında düzenlenen Yaz Kur'a

Trabzon'da Kuran Kursları dolup taşıyor

Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katıldığı kurslarda, Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor.


Trabzon’da tüm camii ve Kur'an kurslarında düzenlenen Yaz Kur'an Kursları, yoğun ilgi görüyor. Kurslar vasıtasıyla çocuklar dini bilgilerin yanı sıra ileriye dönük hayatlarında büyük önem taşıyan konularda da bilgi sahibi oluyor. 24 Haziran Pazartesi günü başlayan Yaz Kur'an Kursları, hafta içi her gün 09.00-12.00 saatleri arasında düzenleniyor.

 

20130704aw000210_04.jpg


Ortahisar Fatih Büyük Camii’nde din görevlisi olarak çalışan Mustafa Akdaş, yaz mevsiminde Kuran kurslarına ilginin oldukça yoğun olduğunu belirterek, “Yazları kuran kurslarına yönelik ilgiler oldukça fazla oluyor. Bizim burada Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan bir protokol gereği bu daha da arttı. Çünkü yaz kurslarında öğrencilerimizi hem spor faaliyetlerine yönlendiriyoruz hem de Kuran eğitimi vererek öğrencilerimizin yaz kurslarına olan ilgisinin yoğunluğunu daha da arttırmaya çalışıyoruz. Tenis, basketbol, yüzme gibi spor dallarından öğrencilerimizi yönlendirerek hem spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlıyoruz hem de Kuran-ı Kerim öğrenme faaliyetlerine devam ediyoruz. İlgiden biz çok memnunuz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel