Trabzon'da gençlik otobüsü 2!

Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle Ankara'da bulunan MCD Gençlik Kulübünün yürütmüş olduğu Gençlik Otobüsü 2 projesi kapsamında Avrupa'nın 12 ülkesi ve yaklaşık 20 şehrini gezen gençler, yurda döndü.Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosu

Trabzon'da gençlik otobüsü 2!

Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle Ankara'da bulunan MCD Gençlik Kulübünün yürütmüş olduğu Gençlik Otobüsü 2 projesi kapsamında Avrupa'nın 12 ülkesi ve yaklaşık 20 şehrini gezen gençler, yurda döndü.

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun, yaptığı açıklamada, Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisinin faaliyetlerini artırarak devam ettirdiğini belirterek, ''Bugüne kadar Trabzon çapında ve ulusal çapta birçok proje gerçekleştirdik. Uluslararası alanda çözüm ortaklığını yürüttüğümüz Gençlik Otobüsü 2 projesine meclisimizden 10 arkadaşımız katılarak 12 Avrupa ülkesini gezme imkanı buldu. Gençlerimizi bu tür organizasyonlarla buluşturmaya bundan sonra da devam edeceğiz'' dedi.

Böylesine önemli bir uluslararası organizasyonda emeği geçen Gençlik Otobüsü 2 Genel Koordinatörü Maksut Coşkun Dokunulmaz ile tüm faaliyetlerde olduğu gibi bu organizasyonda da desteğini esirgemeyen Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na teşekkür eden Tosun, şunları kaydetti:

''Proje kapsamında Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisini, Belçika Trabzonlular Derneği ve diğer Türk derneklerini ziyaret ettik. Avrupa'da bulunan Türk dernekleri ile ortak proje çalışmaları gerçekleştirebilmek amacıyla çeşitli çalışmaları içerisine alan ağ oluşturuldu. Ayrıca Avrupa'daki bazı Türk ailelerinin evlerine konuk olarak birlikte iftar yapma imkanı bulduk. Bunun yanında proje kapsamında Avrupa'nın çeşitli başkentlerinde Türkiye'nin AB sürecinde izlemiş olduğu politikalar ile ilgili stantlar açarak, el ilanları dağıtarak tanıtımı yapıldı. Karadeniz Bölgesi'nin yöresel ürünü olan ve dünya pazarında önemli yer tutan fındık, çay, Türk Kahvesi, Türk lokumu gibi ürünlerin tanıtımına katkıda bulunduk.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler