Trabzon'da doktorlara suçlama

Trabzon'da bebeğinin doğum esnasında ölmesi üzerine ihmal olduğu gerekçesiyle S.H. isimli baba Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.Trabzon'da yaşayan S.H. (39) isimli vatandaş, eşi olan N.H.'yi geçtiğimiz gün doğum ağrısı çekince Ka

Trabzon'da doktorlara suçlama

Trabzon'da bebeğinin doğum esnasında ölmesi üzerine ihmal olduğu gerekçesiyle S.H. isimli baba Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Trabzon'da yaşayan S.H. (39) isimli vatandaş, eşi olan N.H.'yi geçtiğimiz gün doğum ağrısı çekince Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne getirdi.

Hastaneye getirilen N. H.'nin durumunun acil olduğunu söyleyen ve normal doğum ya da sezeryanla hemen doğuma alınması söyleyen S.H.'nin ısrarlarına rağmen hamile N.H.'nin normal doğuma alındığı iddia edildi.

4 kilo 650 gram ağırlığındaki bebek doğum esnasında ölü olarak dünyaya geldi. Bebek H. hastane görevlileri tarafından yapılan kalp masajına olumlu yanıt verse de kısa bir süre sonra yine hayatını kaybetti.

Yaşanan bu olay sonrası H. ailesi Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak bebeklerinin doktor ihmalinden öldüğü iddiasında bulundular.

Şikayet sonrası bebek otopsisi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Öte yandan, bu olayla ilgili olarak KTÜ Farabi Hastanesi'nce idari soruşturma yürürtüleceği de öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel