Trabzon'da çifte tören yapıldı

Tören sonrası, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nde kitap bağışıyla oluşturulan kütüphane açıldı.Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, Trabzon Beled

Trabzon'da çifte tören yapıldı

Tören sonrası, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nde kitap bağışıyla oluşturulan kütüphane açıldı.

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Kaya Güleç, Trabzon Başsavcı Vekili Ali Can, Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun, kurul üyeleri ile kursiyerler katıldı.

Başsavcı Karaburun, yaptığı konuşmada, koruma kurullarının suçtan zarar görenlerin suç nedeniyle karşılaştıkları sosyo-ekonomik ve psiko-sosyal sorunların giderilmesi, suçun etki ve sonuçlarının en aza indirilmesi ile ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmaları amacıyla kurulduğunu söyledi.

Kurulların, yeniden suç işlemenin önlenmesi ve mağdura verilen zararın telafi edilmesinde de önemli görevleri bulunduğuna dikkati çeken Karaburun, bu amaç doğrultusunda İŞKUR İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan Doğalgaz Yakıtı Kalorifer Ateşçiliği Kursu açtıklarını, 15 eski hükümlünün katıldığı kursu 12 kursiyerin başarıyla tamamladığını anlattı.

Karaburun ayrıca, ceza mahkemeleri tarafından sanık veya hükümlüler hakkında verilen kitap okuma cezalarının infazı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nde görevli denetim görevlilerinin sanık ve hükümlülerle yürütmüş oldukları rehberlik çalışmalarında kendilerine kaynak oluşturması amacıyla şube müdürlüğünde kütüphane oluşturulduğunu, bu kütüphaneye de Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi'nin 600, eski hükümlü Hasan Taflan'ın da 150 adet kitap bağışında bulunduğunu kaydetti.

Daha sonra, kütüphanenin oluşmasında bağışta bulunan Taflan ile Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Tosun'a plaket verildi. Ayrıca kursu başarıyla bitiren kursiyerlere de sertifikaları kurul üyelerince takdim edildi.

Törenin ardından Karaburun ve beraberindekiler, müdürlük içerisinde oluşturulan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel