Trabzon’da Büyük Türkiye gecesi

Yarın 19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleşecek geceye Türkiye’de özgün müzikle tanınmış en iyi isimlerden birisi olan Mustafa Yıldızdoğan ve Ülkü Ocakları Genel Merkez sanatçıları Atilla Yılmaz, Erkan Çerkezoğlu katılacak. Zapt edilmemiş Tek kale Ülkü Ocakla

Trabzon’da Büyük Türkiye gecesi

Yarın 19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleşecek geceye Türkiye’de özgün müzikle tanınmış en iyi isimlerden birisi olan Mustafa Yıldızdoğan ve Ülkü Ocakları Genel Merkez sanatçıları Atilla Yılmaz, Erkan Çerkezoğlu katılacak. 

Zapt edilmemiş Tek kale 

Ülkü Ocaklarının her yıl bu tür organizeler düzenleyerek Trabzon’daki tüm ülkücü camiayı bir araya getirdiğini söyleyen Trabzon Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı Vursay Altaş, “ bu kutlu davda verilen mücadelenin her aşamasında ter dökmüş değerli ülkücüleri unutmayarak böyle bir gece tertip ettik. Buradan tüm Trabzon halkına sesleniyorum zor süreçlerden geçen ülkemizde hala daha yıkılmamış zapt edilmemiş bir sur bir kale bulunmakta. Sizlerde bu zapt edilmemiş kalenin gecesine gelerek bu kutlu yürüyüşe destek olmanızı diliyorum.”dedi. 

3 Mayıs 1944

3 Mayıs 1944 yılında Türkçülük olaylarına da değinen Altaş, “3 Mayıs 1944 tarihi, Türk milliyetçilerinin maruz kaldığı haksızlığa dur dediği gün olup, Türk milliyetçiliğini bir fikir olmaktan çıkarıp, bir hareket haline getirmiştir. Susturulmak istenen Türk milliyetçilerine reva görülen “tabutluklar”, yapılan her türlü işkenceler yapanların alnında ömür boyu çıkmayacak bir kara leke olacağı gibi bunlara göğüs geren, yılmayan Türk milliyetçilerinin ise dünya durdukça şanı, şerefi, namusu olacaktır.”dedi.

3 Mayıs dik duruştur 

Türk milliyetçiliğinin güçlü olması, helal ve haramın birbirine karıştığı günümüzde Türk toplumuna ve Türk gençliğine yeni bir ruh kazandıracağını söyleyen Altaş, “ Bunu başarmanın yolu Türk milletinin özüne dönüşü ile olacaktır. Özümüze sahip çıktığımızda neleri kazandığımıza, özümüzden uzaklaştığımıza nelerin elimizden gittiğine her gün şahit olmaktayız. Bütün bunlara dur diyebilmek için 3 mayıs 1944 de gösterilen dik duruşa millet olarak sahip çıkmalıyız. Türk milliyetçilerinin kalbi yalnız ve yalnız TÜRK MİLLETİ için atar.  Türk milletinin bekasını, huzurunu ve refahını her şeyden üstün tutan, Türk milleti uğruna nefislerini bir kenara koyan, milleti millet yapan değerleri canları pahasına savunan Türk milliyetçilerini bilmek, hatırlamak şanlı Türk tarihine saygımızın bir göstergesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle çıktıkları ülkü yolundan asla geri dönmeyen ve bunu hayat felsefesi edinmiş ülkü devlerini, başta Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız, Orhan Saik Gökyay, Necdet Sançar, Fethi Tevetoğlu, Zeki Velidi Togan, Muzaffer Eriş, İsmet Tümtürk ve daha birçok Türk milliyetçisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk milletinin 3 mayıs Türkçülük gününü kutluyoruz.”şeklinde konuştu. 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel