Trabzon'da bu ilçe çok gerildi müftülüğü kuşattı!

Haber61.net – Haber Servisi – Trabzon’un Hayrat İlçesinde İÇ-İÇTAŞ şirketi tünel projesi ile Baltacı deresini Rize Güneyce ’ye aktarmak için 5 Ağustos'ta Hayrat Müftülüğü'nde ÇED sürecinin devamı olan halkı bilgilendirme toplantısı yapacağını duyurması il

Trabzon'da bu ilçe çok gerildi müftülüğü kuşattı!

Haber61.net – Haber Servisi – Trabzon’un Hayrat İlçesinde İÇ-İÇTAŞ şirketi tünel projesi ile Baltacı deresini Rize Güneyce ’ye aktarmak için 5 Ağustos'ta Hayrat Müftülüğü'nde ÇED sürecinin devamı olan halkı bilgilendirme toplantısı yapacağını duyurması ilçede gerginlik yarattı. İlçe sakinleri Müftülük binasının önüne toplanarak tepkilerini dile getirerek firma yetkililerin bu toplantıya katılmalarını engellemek amaçlı eylem yaptı.

Haber61.Net haber merkezine konuşan İhsan Hacıbektaşoğlu, “ Kimse derelerin üzerine kendi tasarlamış oldukları projeleri yapamaz.  Gazete ilan veren firma yetkilileri buraya gelerek bilgilendirme yapacakmış bu neyin bilgilendirmesidir. Müftülük önünde bekliyoruz ve ne gelen var ne giden. Müftülük yetkilileri “bizim salonumuzda toplantı yapacaklar diye duyurmuş fakat böyle bir haberimiz.”diyor.  bunlar nasıl kafasına göre iş yapıyor.”ifadelerini kullandı.

Hacıbektaşoğlu, “Deremizi kurutarak vadiyi  bataklığa ve ölüme terk eden, bizleri tarihimizden, köklerimizden koparan tünel projesine karşı tüm benliğimizle karşı koyacağımızı buradan ilan ediyoruz. Baltacı halkını yok sayan şirkete karşı var olduğumuzu ve yalanlarına bir kez daha asla inanmayacağımızı göstereceğiz. Baltacı halkının gerektiğinde nasıl sertleşeceğini, vadisinin yaşam kaynağı olan suyuna asla dokundurtmayacağını,  haklarını kimseye yedirmeyeceğini tüm Karadeniz bilir. Anlaşılan o ki İÇ-İÇTAŞ şirketi sahipleri ve sorumluları bu gerçeği bilmemektedir.   Öğrenmek için ise çok beklemeyecekler. Baltacı halkı bu projeye kesinlikle izin vermeyecektir.”dedi. 

Firma yetkilileri Hayrat İlçesi sakinlerinin tepki göstermesi üzerine toplantıyı iptal ettiklerini açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler