Trabzon'da 250 kadın meslek sahibi oldu

  Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kadın girişimcilere her zaman destek verilmesi gerektiğinin altını çizerek, İş-Kur ve Milli Eğitim müdürlükleri ile bugüne kadar düzenledikleri kurslarla bin 250 kadını meslek sahibi yaptıklarını kay

Trabzon'da 250 kadın meslek sahibi oldu

 

 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kadın girişimcilere her zaman destek verilmesi gerektiğinin altını çizerek, İş-Kur ve Milli Eğitim müdürlükleri ile bugüne kadar düzenledikleri kurslarla bin 250 kadını meslek sahibi yaptıklarını kaydetti.
 
Başkan Gümrükçüoğlu, işyeri açan kadın girişimcileri zaman zaman ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulunuyor. Hızırbey Mahallesi’nde açtığı ‘Veziroğlu’ adlı pastane ile müşterilerine hizmet veren kadın girişimci Havva Perven’i de ziyaret edip sabah kahvaltısı yapan Başkan Gümrükçüoğlu, “Kardeşimiz çok temiz ve güzel bir pastane açmış. Allah hayırlı ve bol kazançlar nasip eylesin. Böyle girişimci kadın kardeşlerimi gördükçe çok mutlu oluyorum” dedi.
 
Başkan Gümrükçüoğlu, düzenledikleri meslek edindirme kurslarında başarılı olarak sertifika alan kadınlara yönelik Valilik ve İsrafı Önleme Vakfı ile birlikte hayata geçirdikleri ‘Mikrokredi” uygulamasından bugüne yararlanan bin 548 kişiye 1 milyon 421 bin TL kredi verildiğini kaydetti. Mikrokredi'den yararlanıp vergi mükellefi olan ve yanında işçi çalıştıran kadınların olduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, belediye olarak kadınların sosyal yaşamdaki konumlarının güçlenmelerine katkı sunmak için çalışmalarını bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi. 
 
Gümrükçüoğlu, ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla Forum Alışveriş Merkezi ve Avrasya Pazarı’nda kurulan ‘Hanımeli Pazarları’ ile kadınlara ürettiklerini kira vermeden satma imkânı sunduklarını da sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel