Trabzon Kararını Kendi Verecek

Kentin gelişme hamlesi bazında birtakım çalışmaların hayata geçirildiğinin altını çizen Ergenç, bu yönde tüm sivil toplum örgütlerine sinerji çağrısı yaptı. İşte Ergenç'in altı çizilecek, önemli açıklamaları:TR 90 bölgesinde yer alan 6 il DPT tarafından A

Trabzon Kararını Kendi Verecek

Kentin gelişme hamlesi bazında birtakım çalışmaların hayata geçirildiğinin altını çizen Ergenç, bu yönde tüm sivil toplum örgütlerine sinerji çağrısı yaptı. İşte Ergenç'in altı çizilecek, önemli açıklamaları:

TR 90 bölgesinde yer alan 6 il DPT tarafından Avrupa Birliği katılım öncesi hibe programına alındı ve yaklaşık 616 proje sunuldu. Bu projelerin 105 tanesinden 30?u Trabzon'a ait, bu da çok sevindirici bir durum. 6 ile böldüğümüz zaman çok önemli bir sayı ortaya çıkıyor. Merkezi finans birimine uygulama projeleri gidecek. Mali destek aldıkları takdirde %90'ını hibe olarak verecek. Bu da çok ciddi bir miktar. Dünyada pek çok fon var. Pek çok çağrı geliyor.

TR 90 bölgesindeki 6 il DPT tarafından yardım ve hibe programına alındı. Avrupa Birliği katılım öncesinde proje hazırlama, proje sunma ve yapma becerimizin en büyük etkisi kurumsal kapasitelerimizin geliştirilmesine çok büyük fayda sağlıyor. Dolayısıyla demokrasimizin gelişmesine de katkı sağlayacak. Böylelikle insanlar sorun çözme tekniğini öğrenecekler. Bankalar ve birçok müşavir firma bu bölge için birçok proje yaptı. Bu da çok önemli bir aşama. Bölge anlamında sevindirici bir durum olan bir başka konu ise bölge adına proje yapmaktır. Diyebilirim ki projelerin %90'ını danışmanlık firmaları yaptı. Proje yapmayı bilmek % 20'lik kısmı yapmak demektir. Bu %20'lik kısmı projelerinizde hedeflere ulaşıp ulaşmamanızda hibeyi veren tarafa belli etmeniz gerekiyor. %80'i buzdağının altı gibidir. Bunun için de mali uygulamalara dikkat etmek gerekir.

PROJELERİMİZDEN UMUTLUYUZ
Diğer taraftan kendi adımıza iki projemiz var. Bir tanesinden çok umutluyuz, özellikle KOBİ'lerin kapasitesini geliştirebilmek için bu projeyi oluşturduk. KOBİ yöneticilerinin ve çalışanlarının kapasitelerini geliştirmek için bir eğitim projesi oluşturduk ve proje çok büyük bir şans diye düşünüyorum. Bundan da mutluyuz, geçerse eğer bu proje biz de 110 bin Euro hibe kazanmış olacağız.

Diğer taraftan İŞ-KUR fonlarını kullanıyoruz. Bunlardan Doğal Gaz Tesisatçılık Meslek Elemanı Yetiştirme Kursumuz sonuçlandı. Kursa 20 kişi gitti, başarılı bir kurs oldu. Pek çok yönden başarısını söyleyebilirim. Öncelikle doğal gaz konusunda topluma farkındalık yaratma adına pek çok ilerleme kaydettirdi. Meslekçiler kendi kapasitelerini geliştirdiler. Mesleki Eğitim Merkezine de çok güzel bir tesisatçılık atölyesi kazandırdı.

TSİAD OLARAK BÜYÜK
KAZANIMLARIMIZ OLDU
Aynı zamanda ayakkabıcılık sektörü 1980'e kadar bölgemizin en önemli 3 sektörüydü. O sektörde kurumsallaşmaya giden bir firmaya montaj elemanı yetiştirdik. Bu da 20 katılımcıyla gerçekleşti. Yine İŞ-KUR'un fonundan istifade ettik. Şu anda yürüyen projemizde yine İŞ-KUR fonunu kullanıyoruz, 30 bayanı tekstil sektöründe nitelikli makineci olarak yetiştiriyoruz. Derecik'te Ulusoy Tekstil adına haftada 6 gün ders veriyoruz.

6 üçgeni rayına oturtacağız

Kursiyerlerin motivasyonunu arttırmak için 16 YTL civarında bir miktar ödeniyor. Ulusoy Tekstil 3 kuşak olarak devam ediyor, çok ciddi bağlantılar yaptılar. Şu anda yurt içi ve yurt dışı bağlantılarda bulundular. Her anlamda bu konu üzerinde hassas bir düşünce oluşturduk.

Tekstili 96 günlük bir programa sığacak şekilde uygulamalı bir ekip çalışması söz konusu. Kamu özel ve sivil sektör bir araya geldiğinde bütün sorunları çözebiliriz. Batı buna altılı üçgen diyor. Burada kamuoyuna söylememiz gereken şudur: 6 üçgeni rayına oturtturduğumuz zaman çıkacak hiçbir problem yoktur.
Biz ne kadar istiyoruz bu işi, ne kadar çaba sarf ediyoruz? Biz gelişmeyi ne kadar istiyoruz? Bunlar çok önemli. Trabzon bir karar verecek, diyecek ki; benim hedefim şudur. Yenilikçi çalışmaların önünü açacak. Gönüllü çalışıyoruz, sivil toplum kuruluşlarının olmazsa olmazlarından biri de gönüllülüktür.

İş adamlarını bir araya toplamak istiyoruz

TSİAD olarak ilgilendiğimiz, özellikle üzerinde duracağımız konu Trabzon?a stratejik bir plan kazandırılmasıdır. Trabzonlu iş adamları kurultayını bir araya toplamak 2008?de çok önemli hedeflerimizden biridir. Trabzon'un ulusal ve uluslararası tanıtımının yapılması, ayrıca 2011 Avrupa Olimpiyatlarının Trabzon'da yapılması...
Trabzon 2011'e iyi hazırlanırsa ismini de iyi duyuracaktır. Trabzon'un genel olarak kalkınmasını sağlayacak projeler üretmek istiyoruz. Mutlaka proje yaratma ve üretme öğrenimi gerekecektir gençler için. Dışarıdan alınan desteklerle pek bir şey yapılamaz. Eğitim açısından da bu konuda da destek verilecektir.

Turizmi sağlamlaştıracağız

Turizm denince yemek, yatak tabiî ki önemli... Turizm gelirlerine katkı sağlayacak diğer bir faktör de küçük turizm objeleridir. Biz de arkadaşlarımızı turizm objeleri yapmaları konusunda teşvik ediyor ve bu yönde hangi kanallara girmeleri gerektiğini belirtiyoruz. Bu objeleri gören insanlar daha büyük ilgi duyuyorlar. Turistlere satabileceğimiz birçok şey var, objeler de bunlardan biridir. Karadenizlileri anlatan birçok özellik var. Kara lastiğimizin bir obje halinde büyük ilgi göreceğini tahmin edersiniz. Bu ilgiyi gördüğünden de emin olun. Turizm objelerini ne kadar artırabilirsek o kadar fayda sağlayacağız. Turizmi gökte uçan leylekten ayakları suya basan hale getirmemiz lazım.

Karadeniz

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler