Trabzon bir rekor peşinde

Kanuni Anadolu lisesi öğretmeni Ali Şentürk dünyanın en büyük Ebruli tablosunu yapıyor. Kanuni Anadolu lisesi resim öğretmeni ve Ebru Sanatçısı Ali Şentürk Türkiye'nin en büyük Ebru çalışması yapmak için çalışmalara başladı. 13 yıldır Kanuni Anadolu lises

Trabzon bir rekor peşinde

Kanuni Anadolu lisesi öğretmeni Ali Şentürk dünyanın en büyük Ebruli tablosunu yapıyor.

Kanuni Anadolu lisesi resim öğretmeni ve Ebru Sanatçısı Ali Şentürk Türkiye'nin en büyük Ebru çalışması yapmak için çalışmalara başladı.

13 yıldır Kanuni Anadolu lisesinde görev yapan resim öğretmeni Şentürk, Ahmet Barutcu ya ait ve Ayasofya müzesinde bulunan 20 metre lik ebruli tablosunun 22 metre ebatında yaparak rekoru Trabzon'a getirecek.

Barutcu kendisi 22 metrelik bir Ebru tablosu yaptıktan sonra öğrencileri de 24 metre ile rekoru daha da geliştirecek.

Çalışmalarına Kanuni Anodolu lisesi resim atolyesinde başlayan Şenturk'un rekorunun onaylanması için çalışmalarını Trabzon 1. noter katibi Hüseyin Aydın, Kültür Müdürlüğü turizm şube müdürü Mustafa Sezgin ve emekli resim öğretmeni Ebru Sanatcısı Haydar Durmuş gözetiminde sürdürecek.

3 ay sürecek olan çalışmalarda 16,5 metre boyunda 162 cm enindeki  Ebru teknesi için 1,5 ton su ve 10 kg boya kullanılacak.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler