Trabzon Belediyesi bayrama hazır

Vatandaşların eş, dost, akraba ve kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için bayram boyunca belediye otobüsleri ücretsiz olarak hizmet verecek. Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların kurbanlık hayvan ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla satıcı ve alıc

Trabzon Belediyesi bayrama hazır

Vatandaşların eş, dost, akraba ve kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri için bayram boyunca belediye otobüsleri ücretsiz olarak hizmet verecek.
 

Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların kurbanlık hayvan ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla satıcı ve alıcıların sosyal ihtiyaçları için Deliklitaş kurban satış yerinde 4 adet duşakabin, WC, 2 adet lokanta, 3 adet çay ocağı bulunan alan oluşturdu. Belediye ayrıca kurban satış yerinde 93 satıcıya yer tahsis ederken kurban satış yerine canlı hayvan tartılması için kantar yerleştirdi. Yoğun kurban kesimi yapılan yerlerde kurban kesimi için kasap da görevlendiren belediye kent içerisinde 18 adet kurban kesim yeri yaptı.
 

Kurban satış yerlerinde veteriner hekim ve zabıta ekipleri görevlendiren belediye kurbanlık satış yerine gelen hayvanların sağlıklı şartlarda satışa sunulması, bayram öncesi belgesiz ve kaçak hayvan hareketlerinin önlenmesi amacıyla sürekli denetimler yapılıyor. Küpeye uyumlu pasaportları olmayan hayvanların satışının yapılmasına kesinlikle müsaade etmeyen belediye ekipleri ayrıca veteriner sağlık raporu olmayan ve standartları taşımayan hayvanlarını satışına izin vermiyor.
Bayram boyunca 24 saat hizmet verecek Belediye Zabıtası özellikle hazırlanan kesim yerlerinin dışında kurban kesimi yapılmasına kesinlikle izin vermeyerek kurallara uymayanlar hakkında yasal işle yapacak.
Vatandaşların bayramlık alışverişlerini huzurlu ve güvenli ortamlarda yapabilmeleri için yoğun alışveriş bölgelerine zabıta ekiplerini görevlendirilirken çikolata, şeker, tatlı ve pastanelere de sürekli denetimler yapılıyor. Herhangi bir olumsuzluk durumunda vatandaşlar Zabıtanın 321 16 28 ile 188 No’lu telefonları arayarak şikayet ve isteklerini bildirebilecekler.
Belediye, vatandaşların kabir ziyaretlerini rahatlıkla yapabilmeleri için de her türlü tedbiri aldı.
Bayram boyunca kurban atıkları almak için 6 nöbetçi araç tahsis eden belediye geceleri ise bu hizmetlerini 17 araçla sürdürecek. Kurban kesim yerlerinde gerekli hijyenik ortamın sağlanması için dört adet yıkama aracıyla kesim yapılan alanlar sürekli yıkanacak. Belediye ayrıca Bayram boyunca kurban atıklarının toplanması ve şehrin temizliği için 200 personel görevlendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel