Tosun: Annelerin özlem süresi azalacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Gençlik Meclisi'nin başlattığı ‘Uzun dönem askerlik süresinin kısaltılması’ mücadelesi bayram sonrası bakanlar kurulunda görüşüldü. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uygulamanın 1 Ocak 2014'ten itibaren yürürlüğe gireceğini ve

Tosun: Annelerin özlem süresi azalacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Gençlik Meclisi'nin başlattığı ‘Uzun dönem askerlik süresinin kısaltılması’ mücadelesi bayram sonrası bakanlar kurulunda görüşüldü. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uygulamanın 1 Ocak 2014'ten itibaren yürürlüğe gireceğini ve erken terhislerin bu tarihten itibaren başlayacağını açıkladı.

Bu uygulamanın ardından açıklama yapan Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun, ‘4 yıl önce çıktığımız yolda aldığımız kararların dikkate alındığını görmek oldukça gurur verici’ dedi.

Taleplerinin hükümet ve siyasi partiler tarafından dikkate alınmasından mutluluk duyduklarını kaydeden Tosun, şöyle konuştu: “Meclisimiz kurulduğu günden beri yıllardır askerlik süresinin fazla olduğunu ve bunun sosyal eşitsizliğe neden olduğunu ve bu konuda bir çalışma yapılması gerektiğini gündeme getiriyordu. Biz, genç akranlarımız ile bürokrasinin üst makamları arasında önemli bir köprü görevini üstlenmiş bulunmaktayız. Bu anlamda yaptığımız çalışmalarla Türkiye'ye örnek teşkil ediyoruz. Katkı sunan tüm arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

TEKLİFİMİZ KABUL EDİLDİ

Başbakan başta olmak üzere Milli Savunma Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı ve devlet bürokrasisinden bazı kişi ve kurumlarla görüşerek askerlik sürelerinin azaltılması ve ön lisans mezunu gençlerin askerlik sürelerinde kısalma yapılması konusunda görüşmeler yapıldığını anlatan Tosun, şunları söyledi:

"Bugün görüyoruz ki, dilek ve temennilerimiz, taleplerimiz devletimiz tarafından dikkate alınıyor. Trabzon ve Türkiye siyasi gündeminde azımsanmayacak çoğunluğa sahip Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi başlattığı bu reform sürecinde başarılı oldu. Bu anlamda biz başta devletimiz ve bize destek veren meclisimizdeki tüm siyasi partilere teşekkür ediyorum. Annelerin özlem süresi azalacak, gençler arasındaki ve sosyal alandaki eşitsizlik giderilecek.”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler