Sarıkamış Şehitliğine Trabzon'dan Toprak!

Sarıkamış şehitleri anısına 29 Aralık 2012 tarihinde İstanbul’dan yola çıkan ve dün Trabzon'a ulaşan bisikletçiler, geceyi şehirde geçirdikten sonra bugün Trabzon’dan Sarıkamış'a uğurlandılar. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Gençlik Hizm

Sarıkamış Şehitliğine Trabzon'dan Toprak!

Sarıkamış şehitleri anısına 29 Aralık 2012 tarihinde İstanbul’dan yola çıkan ve dün Trabzon'a ulaşan bisikletçiler, geceyi şehirde geçirdikten sonra bugün Trabzon’dan Sarıkamış'a uğurlandılar. 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bisiklet İl Temsilciliği tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu’na katılan bisikletçiler Trabzon'da mola verdi. 1915 yılında Zemheri ayında donarak hayatını kaybeden 90 bin şehidin anısına gerçekleştirilen tur kapsamında Trabzon'a gelen bisikletçiler, bir gece konaklamalarının ardından Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törenle Sarıkamış'a uğurlandılar.
 
Sarıkamış şehitlerinin önemli ve anlamlı olduğunu belirten Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Onlar bu vatan uğrunda, bu milletin değerleri uğruna gözlerini kırpmadan eksi 30 derecede yolculuğa çıktılar ve orada şehit olma cesaretini gösterdiler. Bisikletçilerimiz bu konuda duyarlılığın daha üst noktaya çıkması için geçtiğimiz Cuma günü İstanbul'dan yola çıkmış olup Bartın, Sinop, Samsun ve bugün de Trabzon'umuza geldiler.
 
İnşallah bu akşam Artvin- Şavşat'a oradan Ardahan, Kars ve Sarıkamış'a kadar devam edecekler. Bu yolculuk ülkemizde özellikle gençlerimiz arasında farkındalığın ve duyarlılığın daha üst noktalara çıkmasını sağlayacaktır. Bu toprakların, bu vatanın kolay kazanılmadığını bu uğurda verilen mücadelenin büyüklüğünü bir kere daha düşünmemiz, hatırlamamız ve bu çerçevede kendi geleceğimizi daha güçlü bir şekilde inşaa edebilmemiz için bu kutlu yolculuğun önemi büyüktür. Onları tebrik ediyor, yolları açık olsun diyorum" dedi.
 
Törende konuşan İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi ve Kafile Başkanı Tuna Akyüz ise, "Biz bisiklet sporcuları olarak geçmişimize, tarihimize çok önem veriyoruz ve gelecek nesillere de bunu anlatmanın yollarını arıyoruz. Bu uğurda geçmişimizi, genç kardeşlerimize hatırlatmak üzere, Sarıkamış’ta donarak ölen ve bize bugünleri armağan eden ecdadımıza bisiklet camiası olarak minnet duygularımızı ifade edebilmek, vatan toprağından birer nebze mezarlarına örtebilmek için dualarla yola çıktık" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi ve Kafile Başkanı Tuna Akyüz, Vali Kızılcık’a flama hediye ederken, Vali Kızılcık da bisikletçilere Sarıkamış’taki şehitliğe götürülmek üzere bir kavanoz Trabzon toprağı verdi. 
 
Valilik önündeki Atatürk Alanında düzenlenen törene Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Keleş ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı da katıldı. Tören sonrası bisikletçiler Valilik binası önünde fotoğraf çektirerek Vali Kızılcık'ın verdiği startla yollarına devam ettiler. Toplam bin 856 kilometre pedal çevirecek olan grup, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars illerini geçerek Sarıkamış’a ulaşacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel