Şalpazarı Ağasar şenlendi

Şıhkıranı mevkiinde yayla göçünün canlandırılmasıyla start alan şenlik ile Ağasar Kültürü'nün tüm Dünya'ya tanıtılması amaçlanıyor.  Şalpazarı Kaymakamı Mehmet Aktaş ve Belediye Başkanı Mehmet Muhcu'nun yer aldığı göç konvoyundaki yöresel kıyafetli bayanl

Şalpazarı Ağasar şenlendi

Şıhkıranı mevkiinde yayla göçünün canlandırılmasıyla start alan şenlik ile Ağasar Kültürü'nün tüm Dünya'ya tanıtılması amaçlanıyor.

 

Şalpazarı Kaymakamı Mehmet Aktaş ve Belediye Başkanı Mehmet Muhcu'nun yer aldığı göç konvoyundaki yöresel kıyafetli bayanlar şenliğe büyük renk kattılar. İlçe merkezinde Tepebaşı'ndan başlayan şenlik yürüyüşünün ardından şenlik alanında folklor gösterileri sunuldu.

 

 

Folklor eğitmeni Nezihe Gülbahar Ağasar Kültürü ile ilgili bir konuşma yaptı. Konser bölümünde ise Muhammet Sarı, Çayan Hüseyin, Ağasarlı Zehra, Taner Eyüpoğlu ve Sabahattin Yanık sahne aldılar. Şenliği organizatörlüğünü ve sunuculuğunu Kaptan Yusuf, Tosun Paşa Ertuğrul yapıyor. Şalpazarı Belediye Başkanı Mehmet Muhcu bu yıl şenliğin kültür yönüne daha çok ağırlık verdiklerini belirterek sanatçıları da yöre kültürüne uygun olarak seçtiklerini söyledi. Muhcu, “İlçemizin kendine has özellikleri var.  Bu özelliklerin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla şenliğimizi organize ediyoruz. Ağasar'ı ve kültürünü Dünya'ya tanıtmaya kararlıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler