Saç tokası gözüne saplandı!

Gözüne 12 mm uzunluğunda saç tokası demiri giren Nevin Ecemen’in (40) gözündeki toka parçası gerçekleştirilen operasyonla çıkarıldı. Başına gelen ilginç olayla ilgili bilgi veren Nevin Emecen “Evde saç tokasını saçımdan çıkarttığım esnada tokayı elimde aç

Saç tokası gözüne saplandı!
Gözüne 12 mm uzunluğunda saç tokası demiri giren Nevin Ecemen’in (40) gözündeki toka parçası gerçekleştirilen operasyonla çıkarıldı.
 
Başına gelen ilginç olayla ilgili bilgi veren Nevin Emecen “Evde saç tokasını saçımdan çıkarttığım esnada tokayı elimde açarken bir şeyin fırlayıp gözüme vurduğunu hissettim. Hemen sonrasında rahatsızlık hissetmedim ama ertesi gün hafif puslu, bulanık görmeye başladım. Giresun’da özel bir hastaneye başvurdum. Buradaki göz doktorunun yaptığı muayenede göz içinde yabancı cisim olduğunu (tokanın demiri) tespit etti" dedi.
 
Ameliyatı gerçekleştiren Özel İmperial Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Can Kaya ise”Hastamızın saç tokasından fırlayan parçanın yapılan muayenede göz içinde retinaya yapışmış olduğunu gördük. Gözün görme tabakasına, yani en arka kısımdaki retina tabakasına saplanmış bulunuyordu. Çekilen tomografi tetkikinde yabancı cisim net olarak gözüküyordu. Biz de ‘vitreoretinal cerrahi yöntemiyle saç tokası parçasını başarılı bir şekilde hastamızın gözünden çıkardık. Hastamıza uyguladığımız cerrahi müdahale, göz ameliyatları arasında yüksek riskli ameliyatlar grubundadır. Tıptaki adıyla ‘vitreoretinal cerrahi’ olarak da bilinen, göz merceğinin arka kısmında bulunan yumurta akı kıvamındaki jelin alınması ve retina dokusuna yapılan cerrahi müdahaleleri içeren bu ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel