Ruslar Sümela'yı ziyaret etti

Trabzon Havalimanı'na 3 uçakla gelen kafile, yanlarında getirdikleri kemençeci eşliğinde havalimanında bir süre horon oynadı. Daha sonra otobüs ve minibüslerle konvoy halinde ören yeri girişine gelen kafilede bulunan Rusya Parlamentosu Milletvekili İvan S

Ruslar Sümela'yı ziyaret etti

Trabzon Havalimanı'na 3 uçakla gelen kafile, yanlarında getirdikleri kemençeci eşliğinde havalimanında bir süre horon oynadı.


Daha sonra otobüs ve minibüslerle konvoy halinde ören yeri girişine gelen kafilede bulunan Rusya Parlamentosu Milletvekili İvan Savvidi ve 9 din adamı, üzerinde Meryem ve İsa'nın resimlerinin bulunduğu objenin arka kısmını imzaladı. Ziyaretçilerin bir kısmı da, din adamlarından birinin elinde tuttuğu bu objeyi öptü. Kafiledekiler daha sonra Sümela Manastırı girişine kadar yürüdü.


Sümela Manastırı girişine yaktıkları mumları bırakan ziyaretçiler, burada din adamları eşliğinde dua etti. Duaya katılan ziyaretçilerin bazılarının ağladığı gözlendi.


Kafilenin tercümanı, Gürcistan'da ölenler için de dua edildiğini ve çatışmaların durması yönünde ifadeler kullanıldığını söyledi.
Kafiledekilerin, prosedür gereği Sümela Manastırı'nın girişinde dua ettiği, manastırın içinde böyle bir etkinliğe izin verilmediği belirtildi.


Kafile, Rus halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Sümela Manastırı'nı gezdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler