Rize'de kopan elektrik direğinin yerini ağaç aldı. 30 Ağustos 2023

Rize'nin Çayeli ilçesinde kopan elektrik direğinin yerini ağaç aldı.

Rize'de kopan elektrik direğinin yerini ağaç aldı. 30 Ağustos 2023

Rize’de geçtiğimiz hafta şiddetli yağışlar Çayeli ilçesinde etkili olmuştu. İlçeye bağlı Düzgeçit köyünde meydana gelen toprak kaymasından elektrik direği de etkilenince ortaya ilginç bir çözüm çıktı.

Aşıklar Köyü Muhtarı Turan Sırtlı, bu çözümün geçici olduğunu ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Tespitlerin yapıldığını, yapılacak yerin işaretlendiğini ve nereye duvar yapılacağının, direğin nereye dikileceğinin belirlendiğini ifade etti.
Sırtlı, birkaç gün içinde kalıcı bir çözüm üretileceğini söyledi ve ekledi: "Bu geçici bir çözüm ama günümüzü kurtardı, insanlarımızı mağdur etmedi. Şu anki durumdan kimse şikayetçi değil, herkes memnun."
Düzgeçit köyünde kalabalık haneler olduğunu belirten Sırtlı, köyden geçen hattın yıkılmasının ardından acil bir çözüm ürettiklerini dile getirdi. Genç bir kişinin ağacı budayarak, elektrik telini ağaca bağladığını ve bu sayede kısa sürede elektrik sorununa geçici bir çözüm bulduklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler