Özel İdare HES'lerden pay istedi

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, bölgede her anlamda tartışma konusu olan Hidro Elektrik Santralleri’ne (HES) değişik bir açıdan yaklaşarak “Akarsu kullanım payı olarak İl Özel İdareleri’ne de belli bir yüzdede pay aktarımı yapılmalı” dedi. K

Özel İdare HES'lerden pay istedi

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, bölgede her anlamda tartışma konusu olan Hidro Elektrik Santralleri’ne (HES) değişik bir açıdan yaklaşarak “Akarsu kullanım payı olarak İl Özel İdareleri’ne de belli bir yüzdede pay aktarımı yapılmalı” dedi.
 

Konuyla ilgili konuşan Haydar Revi, tıpkı akarsulardan ve denizlerden balıkçılık ve diğer amaçlı kullanımlar için İl Özel İdareleri’nin aldığı payın benzerinin HES’lerden de alınması gerektiğini belirterek “Bu konuda ilgili mercilere bir kanun tasarısının hazırlanması hususunda müracaatlarımız var, HES’de kullanılan akarsulardan elde edilen enerji getirisinin cuzi de olsa belli bir yüzdedeki miktarının İl Özel İdareleri’ne de verilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.
 

Revi, akarsulardan her türlü anlamda yararlanan işletmecilerden kira bedelleri aldıklarını kaydederek “Bunların içinde denizdeki kafes balıkçılığı da var, HES yatırımları ile ilgili talebimizde bunla eş değer. Diğer girişimcilerden nasıl akarsu kullanım bedeli alıyorsak, HES’lerden de almalıdır” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler