Nükleer santral karşıtları Bakanı konuşturmadı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Sinop’ta katıldığı toplantıya, nükleer santral karşıtları damga vurdu. Sinop’ta nükleer santral istemediklerini belirterek, tepkilerini dile getiren grup, Bakan Yılmaz’ın konuşmasına uzun süre müsaade etmedi.Kalkınma Bakan

Nükleer santral karşıtları Bakanı konuşturmadı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Sinop’ta katıldığı toplantıya, nükleer santral karşıtları damga vurdu. Sinop’ta nükleer santral istemediklerini belirterek, tepkilerini dile getiren grup, Bakan Yılmaz’ın konuşmasına uzun süre müsaade etmedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, valilik ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından düzenlenen Sinop 1. Kalkınma Çalıştayı’na katıldı. Bakan Yılmaz’ın konuşması sırasında salonda bulunan bir grup, ayağa kalkarak nükleer santrallere tepki gösterdi. Tepkileri bir süre dinleyen Bakan Yılmaz, "Sinop’ta nükleer santral istemiyoruz" şeklinde bağıran grubu sakinleştirmeye çalıştı.

Grup, Bakan’ın konuşmalarını sık sık keserek tepkilerini sürdürdü. Yaklaşık 5 dakika süren tepkilerin ardından grup salondan ayrıldı. Tepkileri değerlendiren Yılmaz, "Hiç kimsenin, toplumun geneli hakkında konuşma hakkı yok. Değişik kesimlerin değişik görüşleri olabilir ama kimse toplumun geneli hakkında konuşma hakkına sahip değil. Her gelişmiş ülkede nükleer santraller var. Devletimiz bunu en güzel şekilde yapacak. Turizmle nükleeri de aynı anda yapmak mümkün. Hem nükleeri yapacağız hem de Sinop’un tarihini doğasını koruyacağız" dedi.

"ÜZÜLÜYORUM DOĞRUSU"

Üzüldüğünü dile getiren Yılmaz, "Katılım güzel bir şey ama şunu görüyor ve üzülüyorum doğrusu. Bir kişi ya da grup çıkıyor ve bütün toplumun temsilcisi gibi konuşuyor. Kendinizi temsil edin. Başkalarının adına kimsenin konuşma hakkı yok. Herkes kendi fikrini söyleyecek. Tabi saygı duyarız. Farklı fikirleriniz olabilir. Ama hiç kimsenin bütün Türkiye ya da Sinop adına konuşmaya hakkı yok.

Onu Sinop’un değişik kesimleri, değişik sivil toplum kuruluşları, üniversitesi, kamusu herkes kendi fikrini söyleyecek. Sonuçta bütün bunların nerelerde ağırlık kazandığına göre tabii ki politikalar şekillenecek. Ama hiç kimse sesini daha fazla yüksek çıkartarak herkesi temsil ediyormuş gibi konuşma hakkına da sahip değil. Başkalarının fikirlerine saygı da bunu gerektirir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel