Ne bulursa koleksiyon yapıyor!

Or-Çay Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan yıllardır topladığı tespih, çakmak, sigara, para ve maket otomobilleri iş yerinde özel olarak tasarlattığı dolaplarda saklıyor. Erdoğan, 10 yıl önce koleksiyonculuğa tespih toplayarak başlamış. Kimi tespihi sat

Ne bulursa koleksiyon yapıyor!

Or-Çay Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan yıllardır topladığı tespih, çakmak, sigara, para ve maket otomobilleri iş yerinde özel olarak tasarlattığı dolaplarda saklıyor. Erdoğan, 10 yıl önce koleksiyonculuğa tespih toplayarak başlamış. Kimi tespihi satın almış, kimisini arkadaşların almış, kimisini ise kendi tabiri ile aşırıp bir gün sonra aşırdığı arkadaşlarını telefonla arayıp haberdar etmiş. 

Erdoğan’ın tespihini aldığı kişiler arasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’da bulunuyor. Erdoğan her ne kadar tespihin Başbakan Erdoğan’a ait olduğunu söylemese de “Bu çok özel birisinin tespihi. Koleksiyonumun en değerli parçası bu” diyor. Tespihler arasında altın işlemeliden oltu taşı tespihlere kadar toplam 478 parça bulunuyor.

Erdoğan’ın bir diğer merakı ise çakmaklar üzerine. Koleksiyonda birbirinden ilginç yüzlerce çakmak bulunuyor. Çakmaklar arasında en değer verdiği ise elmas işlemeli 2 bin TL değerindeki çakmak.

Erdoğan bunların yanında eski para ve farklı ülkelere ait paraları da biriktiriyor. Erdoğan eski paralar arasında 1930’lu yıllara ait 029 seri nolu 5 TL’lik banknota ve üzerinde İsmet İnönü’nün resmi bulunan 10 TL’ye ayrı bir değer veriyor.

Erdoğan’ın bir diğer merakı ise maket otomobiller üzerinde. Erdoğan’ın maket otomobilleri sergilediği vitrin oyuncakçı dükkanını andırıyor.

Erdoğan ayrıca koleksiyonuna attığı her ürünü kayıt altına alıp ürünlerin hikayelerini de not ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel