KTÜ'de ilginç protesto

 Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencilerinden ilginç eylem.Her geçen gün kadına karşı şiddetin arttığı ülkemizde kadına karşı işlenen suçlar artık cinayetler ile de karşı karşıya.KTÜ öğrencisi Şilan Söylemez, “ Kadınların görmüş olduğu şiddet her g

KTÜ'de ilginç protesto

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencilerinden ilginç eylem.

Her geçen gün kadına karşı şiddetin arttığı ülkemizde kadına karşı işlenen suçlar artık cinayetler ile de karşı karşıya.

KTÜ öğrencisi Şilan Söylemez, “ Kadınların görmüş olduğu şiddet her geçen ülkemizde artığını gözlemlemekteyiz. Bir erkeğin yarattığını düşünmekteyiz. Kadınlar Kendini etrafında kadın olarak kanıtlamak için bir kariyer sahibi olmasının gerekliliğine inandığını görmekteyiz. Toplumun kendini yeniden inşa etmesi kadının kendindeki gücü bilince çıkarmasıyla başlar.”şeklinde konuştu.

Kampus içerisine oluşturmuş oldukları tahta üzerine KTÜ’de  öğrenim gören bayan öğrenciler ile KTÜ çalışanı kadınları şiddete yönelik söylemlerini ve dünyaya duyurmak istedikleri mesajlara yazmalarına olanak sağladıklarını ifade eden Söylemez, “ Biz Kadınlar olarak istediklerimiz haykırıyoruz. Şimdi de ne olduğumuzu haykırmaya çalışıyoruz. “Kadın Ne değildir” yazılı panomuzda KTÜ kütüphane önünde tüm kadınları bekliyoruz. Seni var olduğun günden bu yana kadın olduğun için üzerine yapıştırılan sıfatlarda kurtulmaya çağıyoruz.”dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel